sept. 012009
 

Criza economica nu-i opreste pe cei de la Daimler sa dea viata unor proiecte costisitoare. Un concept care seamana perfect cu o trasura este de fapt un automobil pe celula de combustibil, care se numeste „F-CELL Roadster”. A fost nevoie de 1 an si mai mult de 150 de stagiari pentru a crea conceptul, dar intregul proiect a permis companiei sa-si instruiasca astfel noii angajati despre cum functioneaza sistemele de combustibili alternativi.

F-CELL Roadster imperecheaza stilul Benz Patent Motor Car cu minunata tehnologie a secolului 21, legendarele proportii perfecte si estetica inconfundabila, impreuna cu o caroserie din fibra de carbon, capitonare in piele cusuta de mana si control centraliat pe baza de joystick.

Piesa centrala, desigur, este trenul de rulare al roadsterului pe celula de combustibil, ce are o putere de 1.2 kW (nici 2 CP…), atinge o viteza maxima de 25 km/h si are o autonomie de 350 km. Asta inseamna ca veti avea o calatorie lunga si lina, exact ca si soferii aventurieri de la inceputul secolului.