aug. 222009
 

suzuki-vw Fara foc nu iese fum. Umbla un zvon prin piata, cum ca VW si Suzuki se afla in negocieri pentru initierea unei colaborari. Ca orice zvon, trebuie primit cu rezerva, insa trebuie primit, mai ales ca a fost deja preluat de publicatii importante de specialitate (ANE). Scanteia care a aprins internetul a fost declaratia lui Martin Winterkorn, CEO Volkswagen AG, in cadrul unui interviu acordat recent, cel mai probabil intr-un moment in care nu se astepta sa fie consemnat.

„Suzuki poate fi un partener interesant datorita competentei sale in constructia masinilor de clasa mica” – a spus Winterkorn. Ulterior interviului, VW si Suzuki au avut atitudini similare. Nici nu au confirmat si nici nu au dezmintit stirea.

Cu toate acestea, persoane apropiate evenimentelor au declarat pentru ANE ca cele doua parti se afla deja in discutii pentru a explora universul oportunitatilor oferite de prezumtiva alianta. Fara sa citeze surse, publicatia care l-a intervievat pe Winterkorn, a dezvaluit ca ar exista un interes major al VW fie pentru achizitionarea a 10% din Suzuki, fie pentru realizarea unei aliante.