aug. 032009
 

Radar TRW 2009 pe 24 GHz Intrucat unul din obiectivele auto pan-europene este intarirea securitatii rutiere, foarte recent a aparut oportunitatea comerciala pentru echiparea automobilelor cu sisteme radar mai ieftine. Noile echipamente lucreaza in frecventa de 24 GHz, acesta fiind secretul coborarii costurilor fata de versiunile de ultima generatie pe 77 GHz.

Noul sistem pastreaza acelasi nivel de functionalitate cu cel al aparatelor de frecventa mai inalta. Echipamentul raspunde complet exigentelor viitorului, cunoscut fiind faptul ca, din anul 2013, franarea automata in regim de urgenta va fi obligatorie pentru autoutilitare si camioane.

Noul sistem radar poate fi folosit simultan la atentionarea privind iminenta unei coliziuni, detectie pietoni si poate frana automat o masina care ruleaza pe pilot automat (cruise control) in momentul aparitiei unui pericol.

Noul sistem radar pe 24 GHz „vede” inaintea automobilului cca. 150m, iar acuratetea functionarii este garantata – atentie! – doar la viteze sub 140 km/h.