feb. 042009
 


Volkswagen a dat publicitatii primele detalii legate de prototipul Touareg Hybrid, versiune a carei lansare este prevazuta in 2010.

Touareg Hybrid va folosi benzinarul de 3 litri turbo V6 TSI de 333 CP in combinatie cu un motor electric de 50CP, ce va fi instalat intre motorul cu ardere interna si nou dezvoltata cutie automata cu 8 trepte de viteza.

Motorul electric va fi alimentat de o baterie NiMH (nichel metal-hidrid) plasata sub compartimentul bagajelor din portbagaj.

Asa cum ii sta bine unui model premium, Touareg Hybrid isi va putea folosi cele doua motoare succesiv, dar si simultan. Folosirea simultana va opera in momentul in care masina va avea nevoie de un demaraj puternic.

Astfel, cu selectorul cutiei automate in pozitia „S”, imediat dupa apasarea completa a acceleratiei (kick-down) cuplul impresionant dezvoltat de motorul electric se va asocia celui debitat de motorul pe benzina insumand nu mai putin de 550 Nm.



Pentru o ilustrare mai spectaculoasa a acestei performante, va vom spune ca marele Touareg Hybrid (mai greu decat cel clasic…) va ajunge de la 0 la 100 km/h in mai putin de 7 secunde.

Consum de vis – 9 litri/100km. Emisii de CO2 senzationale pentru un motor de 3,6 litri – 210 g/km. Toate aceste detalii tehnice ne fac sa asteptam cu mult interes Touareg-ul cel Verde.

  1 comentariu despre “Touareg Hybrid – prototipul musculosului verde”

  1. Cred ca e o reusita! Dar totusi sa vedem si consumul! Oricum vw a scos masini frumoase,puternice dar sa vedem de ce e in stare noul vw touareg hybrid!!