oct. 132008
 

Oglinda in varianta pentru masini mici
Multe accidente sunt legate de o problema la fel de veche cu insusi automobilul, „punctul mort” vizual din oglinzile retrovizoare. Noul Blind Spot Mirror (Oglinda pentru Punctul Mort) este o solutie simpla si ieftina propusa de Ford.

Sistemul optic va ofera imagini ca si cum ati avea un mic copilot plasat pe luneta. BSM este special proiectat ca sa putem vedea tot ce ruleaza in apropierea masinii noastre. Plasarea pe luneta permite ca vizibilitatea de 360 de grade sa fie la dispozitia soferului, atunci cand este privita oglinda retrovizoare centrala clasica.

Volvo, Mercedes-Benz si Buick au imaginat solutii electronice pentru eliminarea punctului mort din oglinzi, cu ajutorul unui sistem de camere video, insa acestea sunt mai degraba solutii hi-tech, utile, dar scumpe.

Detaliu oglinzi

Este foarte adevarat ca dubla reflexie ne poate impiedica sa observam detaliii impotante legate de masina aflata in punctul mort vizual, insa scopul dispozitivului este doar sa sesizam existenta unui vehicul in unghiul mort vizual, nicidecum sa il analizam estetic. Esential ramane doar faptul ca vei sti sa iti pastrezi banda de circulatie atunci cand un alt vehicul se apropie din spate.

Sistemul optic este dotat cu o singura oglinda pentru vehiculele mici sau o oglinda retrovizoare dubla pentru vehiculele mari si SUV-uri. Probabil ca noile retrovizoare vor reduce semnificativ numarul coliziunilor cauzate de existenta unei masini in punctul mort vizual.

Oglinzi in versiune SUV

  1 comentariu despre “Oglinda pentru „unghiul mort””

  1. pai…ce as putea sa zic….are avantaje si dezavataje
    avatajele-o vizibilitate mai buna,mai putine accidente
    dezavantaje-sunt prea micute cele 2 oglinzi iar daka stai prost cu vazul risti sa faci accident uitandu-te in ele