iul. 092008
 


O companie privata americana de biotehnologie industriala, numita LS9, a experimentat cu ajutorul unor mici organisme modificate genetic producerea de „petrol regenerabil”.

Acum, inainte de a incepe sa imperecheati diferitele tipuri de gandaci din zona in care locuiti, trebuie sa stiti ca acele creaturi modificate de LS9 sunt de fapt organisme monocelulare, niste bacterii, care au dimensiunea unei milionimi din marimea unei furnici. Aceste bacterii sunt hranite cu resturi agricole (aschii sau paie de grau) si elimina… titei.

Metabolismul microorganismelor de sinteza este atat de eficient, incat LS9 anticipeaza ca va putea vinde combustibil cu doar 1,25 $ galonul, adica 0,17 euro pentru un litru.

Pana acum, LS9 a produs maximum 1000 litri din noul combustibil. LS9 nu a precizat o data anume de cand va fi in masura sa obtina cantitati suficiente la nivel national sau – mai mult – la scara mondiala.

  2 comentarii despre “Vom inlocui petrolul cu… PETROL ?”

  1. mai dai in colo de americani un roman a inventat unmotor care merge cu apa si a fost cumparat de arabi si nu o sa dea patentul pana nu isi termina ei rezervele naturale de petrol ;))

  2. Alex – cred ca-i caterinca faza cu romanul care a inventat motorul pe apa. Am citit si eu in Libertatea, am incercat sa il contactez pe inventator si… mi s-a spus ca a disparut. :mrgreen: