iul. 092008
 


Fiat si BMW vor dezvolta impreuna o noua platforma pentru autoturisme de clasa mica. Noua platforma va sprijini generatia urmatoare de Fiat Grande Punto si a treia generatie Mini de la BMW. Ambele masini este probabil sa apara la orizontul lui 2010.

Cele doua companii iau deasemenea in considerare dezvoltarea unei noi familii de motoare pe benzina si motorina, au dezvaluit surse anonime citate de Automotive News Europe.

In cadrul declaratiei de presa ocazionata de prezentarea modelului Fiat 500 Abarth, Sergio Marchionne (CEO Fiat Group) a sugerat o iminenta intelegere cu un alt constructor auto, confirmand pe jumatate informatiile aflate in circulatie.

Pe de o parte, Fiat are deja aliante cu alti constructori auto, cum ar fi PSA Peugeot-Citroen, Suzuki si Tata. Pe de alta parte, si BMW coopereaza cu PSA in productia de motoare. Constructorii auto sunt din ce în ce mai cooperanti cu concurentii lor, aceasta fiind o cale sigura de reducere a costurilor de investitii fara a afecta calitatea masinilor.