iul. 042008
 

Sunt de acord ca oricine sa poata scrie la ziar. Singura pretentie de ordin personal este ca articolul sa contina adevarul verificat. Intr-o situatie extrem de confuza, cum este cea din jurul taxei auto, apar dezinformari de presa care adancesc confuzia, in loc sa limpezeasca detaliile.

Iata un non-sens tehnic descris intr-un limbaj profan:

[…] In cazul in care in cartea tehnica a vehiculului emisiile de dioxid de carbon nu sunt prevazute (caz care apare exclusiv la masinile Euro 3), platitorul vechii taxe trebuie sa masoare nivelul emisiilor tot la RAR. Aceasta operatiune costa insa 2.000 de lei […] Scoaterea din context, nu este de natura sa schimbe intelesul real si GRESIT al citatului…

Vom explica sumar de ce este imposibil sa calculezi emisiile de CO2 prin test dinamic. Aceste emisii se masoara doar la masini noi si doar in conditii standard, valorile stabilite astfel fiind valabile pana la casarea masinii, indiferent de gradul real de uzura sau de vechimea reala ale automobilului. Oricat de mult si-ar dori, RAR nu poate masura prin test dinamic emisiile de CO2, la 2-10 ani de la prima inmatriculare a unei masini, asa cum face de pilda cu noxele la ITP.

Un fapt absurd, pe care un anume cotidian l-a publicat prea usor…

  2 comentarii despre “Guvernul ca guvernul, dar sa vezi presa…”

  1. Al naibii chestie, tata m-a batut la cap cu prostia asta o ora intreaga pana l-am lamurit ca NU trebuie platit 2000ron pentru inscrierea in C.I.V. a emisiilor CO2. Si cati nervi mi-am facut.. ar trebui sa se duca cineva sa spanzure pe respectivul care a scris respectiva idiotenie!!

  2. Maxximus, democratia cere sacrificii…