apr. 302008
 


Atunci cand Nissan a anuntat viitoarea sa colaborare cu un Chrysler aflat la ananghie, presa auto (nici noi nu am facut exceptie…) a speculat subiectul intr-un mod firesc – Chrysler va intra in alianta Renault-Nissan?

Cu toate ca piesele puzzle-ului se potrivesc de minune, comandantul suprem al Aliantei, Carlos Ghosn, a declarat ca intelegerile de tip „product-sharing” cu Chrysler, nu implica o alianta zonala nord-americana Nissan-Chrysler.

„Ma astept ca Nissan sa intre in mai multe astfel de coalitii, cum este intelegerea incheiata in aceasta luna, de a construi masini de clasa „Versa-Tiida” pentru Chrysler in schimbul unui pick-up construit de Chrysler”, a spus Ghosn. „Dar asta nu inseamna ca Nissan curteaza compania ca pe un posibil al treilea partener al aliantei cu Renault”.

In mod cert, Ghosn nu a uitat inca esecul negocierilor cu GM din septembrie 2006, in care Nissan si-a dorit explicit General Motors ca si partener. Acelasi Ghosn a afirmat si ca Alianta este deschisa deschisa pentru un partener nord-american, dar… „sincronizarea nu este cea buna”.

Punand cap la cap aceasta suita de informatii, suntem de parere ca declaratiile recente ale lui Carlos Ghosn se pot constitui intr-o dezmintire, insa pot fi la fel de bine si un paravan care sa fereasca de ochiul public o structura ai carei germeni ar putea prinde viata chiar acum, in momentul in care cititi aceste randuri.

Oops! Si inca ceva. De ce are nevoie Nissan de un pick-up de la Chrysler? Stiam ca are Navara…