Total Auto

Despre automobil, din perspectiva clientului

 

Escrocherie pe net – DACIA dezminte implicarea

Autor: Iulian Senos 28 februarie 2008


Dacia atrage atenţia asupra unui anunţ postat pe Internet referitor la o aşa-zisă promoţie care ar fi prilejuită de aniversarea a 41 de ani de la crearea uzinei Dacia de la Mioveni.

Anunţul susţine că Dacia, în colaborare cu mai multe companii de telefonie mobilă, ar oferi ca premiu un vehicul Logan MCV. Potenţialii câştigători sunt anunţaţi printr-un sms despre acest premiu şi invitaţi să sune la două numere de telefon pentru detalii.

Potrivit anunţului, fiecare câştigător ar trebui să achite o taxă cuprinsă între 100 şi 200 de euro prin intermediul unor carduri sau bonuri valorice pentru a intra în posesia maşinii oferite ca premiu.

Faţă de cele arătate mai sus, Dacia doreşte să facă următoarele precizări :
– 1. Dacia nu derulează în prezent nicio astfel de promoÅ£ie.
– 2. Dacia nu a postat anunÅ£uri pe Internet referitoare la promoÅ£ia descrisă mai sus.
– 3. Dacia recomandă opiniei publice să nu ia în considerare astfel de anunÅ£uri.
– 4. Dacia a sesizat autorităţile pentru a lua măsurile legale.

(comunicat Dacia copy-paste)

Articole cu tema apropiata:

14 comentarii la “Escrocherie pe net – DACIA dezminte implicarea”

  1. Angel Angelescu spune:

    Am primit si eu acest sms. Ce se poate face pentru ai prinde pe escroci?

  2. Iulian Senos spune:

    112 :o ) fara rezerve. Cred ca Politia este deja pe urmele lor.

    Esti ACEL Angel Angelescu? Initialele TGM iti spun ceva?

  3. Angel Angelescu spune:

    Da acel Angel Angelescu. Salut Iulian, n-am mai auzit de tine de multa vreme.

  4. Iulian Senos spune:

    misto, salut :D cand bem si noi o cafea? Ma bucur mult ca vorbim, macar asa :mrgreen:

  5. mona spune:

    Mi se parea mie ciudat, 41 de ani nu e tocmai vreo cifra rotunda sau semnificativa, plus greselile de gramatica, asa ca am intrat in cod si am vazut site-ul asta ca sa mi se confirme banuiala…ce tampenie!! cine stie cum se poate accesa baza internationala de date pentru a vedea pe numele cui e inregistrat domeniul fals?

  6. Iulian Senos spune:

    Exista divizie speciala a Politiei pentru asta.

  7. alverescu alexandru spune:

    Domain Name: RENAULT-DACIA-LOGAN-MCV.COM
    Registrar: ENOM, INC.
    Whois Server: whois.enom.com
    Referral URL: http://www.enom.com
    Name Server: NS.HOSTALIA.COM
    Name Server: NS2.HOSTALIA.COM
    Status: clientTransferProhibited
    Updated Date: 02-apr-2008
    Creation Date: 02-apr-2008
    Expiration Date: 02-apr-2009
    astea sunt datele detinatorului inregistrat al domeniului, dar acesta poate oricand vinde catre terti!
    am primit si eu acest mesaj si m-am pus pe cautat pentru ca ceva asemanator a primit o cunostoiinta acum cateva luni, numai ca firma in cauza de atunci era lg!
    diferenta este ca lg-ul a postat imediat pe site-ul companiei o atentionare, pe cand dacia nu….
    oricum, mesajul este clar : nu puneti botul!!!

  8. Angel Angelescu spune:

    Salut Iulian, mai ai nr ala vechi de tel? Daca nu, da-mi un contact pe adresa de mail. Poate reusim sa si bem :)

  9. Costi spune:

    am prtmitsi eu un sms azi. parerea mea este ca daca se vrea prins respectiva persoana se poate dar nu se vrea

  10. Iulian Senos spune:

    Costi – nu-i asa, e greu de prins. pana acum i s-a inchis situl fantoma pe mai multe servere prin toata Europa, dar a fost redeschis mereu in alta tara.

    Politia lucreaza la caz.

  11. marius spune:

    am primit azi 30 octombrie un sms cu aceeasi formulare in care mi se spunea ca am castigat o dacia logan, ce m-a facut sa raman uimit era faptul ca numarul pe care mi-a fost trimis
    mesajul era ceva de genul(premii.info) 0762.xxx.xxx -acesta fiind numarul dupa care m-au dat mesajul.

  12. Iulian Senos spune:

    Numarul este inclus in textul sms? Sau este chiar numarul expeditorului?

    Sa nu fie cumva o gluma de 2 bani, pe seama numarului cuiva nevinovat. De aceea, am facut numarul invizibil, dar ramane pastrat.

  13. Stela Radulescu spune:

    Azi este 22 decembrie, care va sa zica dureaza deja de un an si POLITIA NU A REUSIT NIMIC???
    Anuntul facut sa para credibil apare pe site-ul http://premii4u.fiz.su/
    Iata si doua dintre telefoanele de la care suna indivizii respectivi: 0746.***.008
    si 0753.***.187.
    Au foarte mult tupeu si mizeaza pe factorul surpriza, dar si pe credulitatea oamenilor!

Intrebari si comentarii

*

- A: Alfa Romeo, Audi; - B: BMW; - C: Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroen; - D: Dacia, Dodge; - F: Fiat, Ford; - H: Honda, Hummer, Hyundai; - I: Isuzu, Iveco; - J: Jaguar, Jeep; - K: Kia; - L: Lada, Lancia, Land Rover, Lexus; - M: Maserati, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi; - N: Nissan; - O: Opel; - P: Peugeot, Porsche; - R: Renault; - S: Saab, Seat, Skoda, Smart, Ssang Yong, Subaru, Suzuki; - T: Toyota; - V: VW, Volvo;
Alegeti marimea fizica:   
Intrare:


Iesire:


mai multe marimi...
 
© 2005-2010 Concept Automotive