oct. 232007
 


Am vazut de curand un catalog interesant si consistent al unor creativi americani si germani. Mi-a atras atentia in mod deosebit fotografia de mai sus. O poza cu o masina in parcare… Ce anume poate fi atat de creativ la o poza banala? Cadrele urmatoare va vor dezvalui o mica surpriza – ochiul dvs a fost inselat!

Masina nu e reala, ci desenata. Aceasta arta moderna se numeste „street painting” (intr-o traducere aproximativa „pictura pe jos”). Desenele de mai jos au fost facute in 2004 la lansarea noului (pe atunci) Smart Forfour. Cine ar fi crezut ca in doar 2 ani de zile proiectul va fi considerat un esec, iar Forfour va iesi definitiv din productie?…





Street-painting-ul este spectaculos datorita perspectivei 3D extrem de realistica. Senzatia de tridimensionalitate este 100% reala, singurul generator fiind mana artistului care a vopsit strada. Conteaza mult unghiul din care privesti, iar acest detaliu este relevat de cele doua foto de mai jos. In prima fotografie vedeti desenul 3D din directia pentru care a fost desenat, iar in a doua din directia opusa (dara cea lunga este de fapt piciorul ce parea ridicat seasupra trotuarului).


Iata si alte picturi senzationale.





Daca ati ajuns pana aici, inseamna ca apreciati aceasta arta. De aceea, va oferim un bonus. Un clip in care va este prezentata realizarea unui street-paint ingenios. O sa remarcati ca nu-i asa simplu. Realizarea dureaza cateva zile.

PQMmxWq_-pE

  1 comentariu despre “Tendintele creativilor – idei pentru Romania auto”

  1. Lasa-ne ba cu tendintele… Zi-i mai bine ce putere are motorul la ForFour :mrgreen: