oct. 042007
 

Dimineata zilei de 4 octombrie 2007. Peste cateva ore va incepe SIAB 2007. Ziua presei. O zi lunga si grea pentru jurnalistii auto. Conferinte de presa dupa conferinte de presa si in acelasi timp cu alte conferinte de presa – asa a fost acum 2 ani. Oamenii asteapta acest eveniment si, probabil, fiecare zi de SIAB va insemna un trafic mare de vizitatori.

Intr-unul din sondajele TotalAuto.ro v-am intrebat daca intentionati sa vizitati SIAB 2007 in noua sa locatie din Otopeni. Iata rezultatele:

– DA, absolut sigur ! 46%
– Probabil ca DA… 22%
– Probabil ca NU… 18%
– NU, nici nu ma gandesc ! 14%

Pe de alta parte, va anunt cu multa bucurie ca s-a spulberat „Mitul Fetitelor de la Salon”. Dupa aproape o saptamana de expunere, foarte putini cititori au raspuns la chestionarul cu „Ce doriti sa vedeti la SIAB, masini sau fete?”, raspunsul majoritar fiind „masini”. In exact acest sens, am facut un mic experiment pe net, unul la indemana absolut oricui:

– 1. Pregatiti motorul Google pentru sectiunea de cautare „Imagini”.
– 2. Cautati imagini – mai intai dupa criteriul „SIAB” si apoi dupa criteriul „IAA” (prescurtarea salonului de la Frankfurt)…

Observati vreo diferenta intre prima pagina cu rezultate „SIAB” si prima pagina cu rezultate „IAA”? In primul caz sunt poze cu fete pe langa care apar si niste masini, iar in al doilea caz sunt poze cu masini pe langa care apar si niste fete… Va lasam pe dvs sa decideti diferentele in plan profesional si/sau moral intre abordarea romaneasca si cea germana (q.e.d. – speachless…).

Revenind la ziua presei SIAB 2007, vorbim despre emotii… Pe de o parte, noi avem emotii legate de imbracaminte. Sper sa ne primeasca „smart casual”, intrucat nu am putea rezista „impaiati” o zi intreaga de alergatura. Pe de alta parte, sigur au emotii si organizatorii… Odata mutat in casa noua, SIAB este obligat sa urce o treapta mai sus. Va urca?

Vorbim maine dimineata, cand veti putea citi articolele „zilei zero”…

Al dvs., Iulian Senos.