iul. 122007
 

Au trecut doar cateva zile de cand stirea retragerii GM de la licitatia pentru uzina de la Craiova a facut inconjurul lumii. In mod surprinzator, bizar de contradictoriu, Automotive News Europe a publicat ieri (11.07.07) intentia General Motors de a construi o uzina de automobile in Estul Europei, posibil chiar in recent „abandonata” Romanie !

Este vorba despre un articol impanat cu citate Chris Lacey, directorul executiv General Motors pentru centrul si estul Europei. „Avem nevoie de capacitati de productie in Estul Europei” – spune Lacey la nici 1 saptamana de la… iesirea din cursa pentru Craiova. Tarile tinta sunt Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania (!?), Slovacia si Slovenia, aceasta ordine fiind una strict alfabetica. Chris Lacey este de parere ca oricare din aceste tari poate fi aleasa pentru constructia viitoarei uzine GM din Europa de Est.

De ce sa pui Romania pe o lista din care… tocmai ai sters-o ??

Exista o explicatie, simpla, bazata pe un precedent – „rasnita americana” la preluarea Daewoo Coreea. Sa nu uitam ca in 2001, printr-o abila succesiune de oferte GM si Ford, oferta coreenilor a fost macinata pana la 10% din valoarea initiala. Oare statul roman negociaza doar cu Ford? Sau poate ca exista un tandem GM-Ford invizibil, special pregatit sa „rasneasca” oferta romaneasca…

  1 comentariu despre “GM – s-a retras din competitie sau nu?”

  1. GM vine de la Geneticaly Modified??? ๐Ÿ™‚