nov. 112006
 

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007 contine atat noile impozite auto, cat si controversata taxa speciala aplicabila exclusiv la prima inmatriculare in Romania a unui automobil.

Aceasta taxa speciala se aplica tuturor automobilelor sub 3,5 tone, si celor noi si celor second hand, la prima inmatriculare in tara noastra.

Categoriile de poluare sunt – Hibride (taxa zero), Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si Non-Euro (cel mai scump).

Categoriile de varsta auto sunt: – sub 6 luni (inclusiv noi), 6 luni – 2 ani, 2 ani – 4 ani, 4 ani – 6 ani, peste 6 ani.

Puteti calcula taxa speciala auto cu ajutorul calculatorului aflat pe banda laterala dreapta a sitului nostru. Pentru o documentare completa, aveti mai jos un link pentru versiunea oficiala a noului Cod Fiscal, publicata in Monitorul Oficial – Download (format pdf).

  188 comentarii despre “Cod fiscal 2007”

  1. Sigur. Tariceanu a fost seful APIA si importator Citroen.

    Dar – sincer – nu cred ca forma actuala a codului fiscal este vreo smecherie personala de-a premierului sau vreo gaselnita APIA. Taxa speciala auto (si chiar noul impozit auto) se refera si la masini noi si la SH. Nu vad castigul (ma refer la unul categoric…) pentru importatori.

    Daca Tariceanu are vreo vina, atunci aceasta este INDIFERENTA la reactia extrem de vizibila a cetateanului.

  2. e o aberatie aceasta taxa speciala…ma gandesc…oare basculantele si daciile alea obosite pe care le vedem zi de zi pe strada nu e un factor de poluare???:)))ma distreaza prostia din aceasta frumoasa tara…haideti sa incurajam oamenii sa-si cumpere logan acea frumoasa masina cu infatisare de dric:)))))

  3. Tot ce scoate fum pe teava de esapament (pe uscat, de la buldozere la scutere, inclusiv masinile noastre) inseamna 30% din poluarea planetei.

    Pentru celelalte 70 de procente nu exista motani care sa plateasca taxe.

    Iata de ce, masinile noastre poarta imaginea celor mai poluante entitati pamantene.

    Apropo, stiati ca banala centrala termica de apartament este de 4 ori mai poluanta decat o Dacie veche (1300 cmc non-euro) ??

  4. … uite asa reusesc sa-i faca pe romani de doua ori fericiti: cind reusesc sa isi cumpere masina si cind reusesc sa si-o vinda…

  5. As vrea sa stiu si eu daca din 2007 vor exista doua taxe auto : de mediu si de inscriere .

  6. stie cineva sa ma lamureasca si pa mine daca in pretul taxei de inscriere intra si taxa de mediu
    (taxa promovata de Sulfina Barbu)sau sunt doua taxe diferite ?

  7. ce opinie domnilor?
    mai avem dreptul la opinie?
    trebuie doar sa inghitim si sa ne obisnuim. nu?
    si asa nu-i pasa nimanui. de taxa asta meseriasa…atat pot parlamentarii pe care i-am ales

  8. ehheheh asta chiar e culmea fratilor ultima striagare pentru a iesii in strada.. defapt super masina mea care vream sa mi-o iau din germania sa spulberat in aer. in loc de un VW PASSAT FULL OPTION 2003 TDI 1.9 la 8000 de euro cred ca ar trebuii sami iau un VW LOGAN 8000 euro care te freci in ea de JEG .parka e masina de morga.. facuta din carton . fara pic de viata

  9. hehehe vb aia iesim in strada sau il sunam pe becaliii . sau asteptam ca maghiarii sa ne dea astia banii peste 1-2 ani daca isi mai aduc aminte .. probabil o sa ii confiste pe tema. iam tinut la noi ne platit dobanda .. si oare cu noua lege cate mertzane si Seria7 or sa mai apara in fata GUVERNULUI . aia intradevar e taxa speciala pt ca nu degeaba e NUMITA SI TAXA DE SMECHERIE

  10. Pt. cei de la parlament le convine ca primesc si gratuit masini noi, dar au uitat in ce tara traiesc!!!!!!! L-as bate pe toti, sa nu mai conduca niciodata!

  11. In germania ai salariu de 1500 euro si-ti permiti o masina euro 2 cu 1000, iar aici pentru acelasi masina platesti 4000 mi din 200 euro salar.
    Cam asta e diferenta daca nu esti senator:)

  12. pt Petre – pentru persoane fizice nu exista taxa de mediu (inca :)) Persoanele juridice au platit si pe codul vechi si vor plati si pe cel nou.

    pt rodika – idem Petre :O

    pt anca – sunt cu tine

    pt junior – nu sunt cu tine – chiar si fara taxa asta speciala pe Logan gasesti echipari superioare la aceiaisi bani. Inainte sa ma impusti tine minte ca am si eu dreptul la o opinie ๐Ÿ™‚

    levi – sunt cu tine – e o tampenie sa innaspesti atat de mult taxa de la euro2 la euro 3. Cele doua standarde de poluare sunt aproape identice.

    In alta ordine de idei, zugravesc ๐Ÿ™ Scuze daca voi intra ceva mai rar pana scap de cosmar…

  13. o sa fie o mare balarie frate!!!!!!!!!!!!

  14. STIE CINEVA? cum procedam daca introduc in tara un autoturism in decembrie 2006 si platesc taxele(accize si TVA) dar din cauza timpului scurt si al sarbatorilor ajung la politie la inmatriculari auto numai in ianuarie…voi plati si taxa speciala sau nu????

  15. salut
    am vazut la stiri pe antena 1 ca aceasta taxa speciala se poate ataca in instanta ptr ca nu este in conformitate cu legislatia europeana si statul o sa fie obligat sa iti returneze banii…………stie si altcine va de asta?daca e asa sigur o sa dau in judecata statul roman ptr ca e hotie