oct. 192006
 

Mult asteptatul M6 decapotabil de la BMW, cu propulsor de 500 de cai, va fi comercializat pentru prima oara in aceasta toamna in piata americana. Noul M6 este propulsat de un motor de 10 cilindri in „V” care insumeaza o capacitate de 5 litri, si care functioneaza in regim normal pana la 8.000 de rotatii pe minut. Motorul isi produce efectele dinamice cu ajutorul cutiei de viteze secventiala in 7 trepte – Drivelogic. BMW spune ca M6 decapotabil ajunge la 100 km/h in 4,5 secunde si are un limitator electronic al vitezei la 250 km/h.

Imediat dupa pornirea motorului, M6 functioneaza in modul „P400”, adica dezlantuie doar 400 de cai pentru propulsie. Optional, soferul poate apasa butonul „power”, care trece masina in modul de functionare „P500” in care devine disponibila intreaga putere de 500 de cai. Modul de comportare al lui M6 difera spectaculos in modul de functionare P500 fata de P400, plusul de putere de 100 de cai este descris de cei de la BMW ca „un raspuns mai dinamic al masinii”.

Acoperisul decapotabil textil este facut din 3 straturi si poate fi ridicat sau coborat doar la viteze mici, de maxim 30 km/h. Acoperisul poate fi comandat doar in culorile negru sau gri. Dotarile interioare includ un display suplimentar la nivelul capului soferului, ce arata viteza de drum, treapta de viteza si graficul vitezelor cu care s-a rulat de-a lungul calatoriei.

Foarte important de stiut este si modul de comercializare. In Statele Unite, bolidul va avea pretul de 105.000 $, cu toate taxele incluse, insa – atentie – pretul include si contravaloarea unei zile de training, pentru a capata deprinderile necesare pentru a stapani o masina atat de puternica !

  2 comentarii despre “BMW M6 – debut in showroom”

  1. super masina ,mi-as dori si eu una .poate intr-o viata viitoare

  2. Marcel – inteleg alegerea ta, insa nu inteleg de ce se cramponeaza BMW de acoperisul textil. E nasol. Cred ca ar fi mai spectaculos un hard top rabatabil…