sept. 182006
 

Suzuki SX4 - prea cerut in vest ca sa poata fi lansat si in Romania. Vinovatii? Ati ghicit. Ungurii...Suzuki planuieste sa se foloseasca de succesul mondial al noii platforme Swift pentru a castiga piata americana. Avem dovezi:
>>> Dovada nr. 1: Noul model Suzuki SX4 va debuta in 2007, ca un vehicul utilitar compact, cu tractiune integrala si cu o platforma largita de Swift.
>>> Dovada nr. 2: Suzuki creaza designul noii generatii de Swift luand in considerare specificatiile americane, iar masinile de segment B ar putea fi vandute in America de Nord incepand cu 2010, probabil in mai multe stiluri.

Koichi Suzuki, presedinte al diviziei auto la American Suzuki Motor Corporation, s-a declarat incantat de interesul american pentru masinile de dimensiuni mici si a adaugat ca firma sa se afla inca intr-un proces de studiere a modelelor ce pot avea cel mai mare impact la americani.

Intre timp, noul SX4 pentru America de Nord a intrat in productie pe 1 iunie, in Kosai, Japonia. Modelul de baza a fost pus in vanzare pe 1 septembrie in Statele Unite, iar varianta sportiva va fi disponibila in noiembrie.

In Statele Unite, modelul SX4 hatchback sportiv cu 5 usi inlocuieste modelul Aerio SX, un model crossover SUV (CUV)cu 5 usi, a carui productie a fost sistata in mai. Intre timp, pentru 2007, constructorul continua sa ofere un sedan Aerio.

SX4 se vinde deja in Europa, produs de Magyar Suzuki din Ungaria, si a fost foarte bine primit, insa exista unele probleme cu capacitatea limitata de productie a fabricii, de doar 1,000 unitati pe luna. Acesta este si motivul pentru care modelul nu a fost lansat inca si la noi – prea putin masini pentru cererea vesticilor, adica zero pentru Romania.

Modelul SX4 realizat pentru piata americana este mai lung, mai lat si cu 5-8 cm mai inalt decat alte hatchback-uri din segmentul lui. Aproximativ 30% din componente sunt comune cu Swift-ul, spun inginerii, inclusiv cea mai mare parte a sistemelor, suspensii, scaune, butoane de bord si manere de usi. Chiar si designul imprumuta cate ceva de la Swift, SX4 fiind un Swift mai mare. SX4 depaseste sub numeroase aspecte chiar si pe temutele rivale Toyota Corolla, Matrix si Honda Civic. Motorul de 2 litri de pe SX4 (dedicat pietei americane) este creat atat pentru un sistem de transmisii cu 5 viteze manual cat si pentru unul cu 4 viteze automatic.

  2 comentarii despre “SX4 – „in tara, in tara, cu ungurii de-afara !””

  1. NU MAI INTELEG NIMIC!
    LA SFARSITUL ARTICOLULUI SE INCURCA BORCANELE,SUZUKI DEVENIND HONDA!

  2. Waw ๐Ÿ˜ฏ Cu scuze… Multumim, am corectat. Fragmentul din final nu avea legatura cu articolul. THX again…