aug. 232006
 
ka.jpg

Urmatoarea generatie Ford Ka va fi lansata la mijlocul anului 2008, la minim 6 luni dupa lansarea noului Fiat 500 pe a carui platforma va fi construit.

Noul Ka va fi produs la uzina Fiat din Tychy (Polonia) si va imprumuta arhitectura si platforma de la Fiat 500. Asta include si motorizarile. Multijet-ul de 1,3 litri (cea mai noua generatie diesel) va fi produs tot in Polonia (la Biesko-Biala, 40 km sud de Tychy). Intr-un interviu acordat de presedintele european al lui Ford, John Fleming, corespondentului olandez al Automotive News, Wim Oude Weernink, este confirmat intregul proiect mai putin perspectiva unei motorizari Multijet.

Totusi, jurnalistul Wim Oude Weernink invoca surse din interiorul Ford conform carora „motorul diesel de 1,4 litri construit impreuna cu PSA ar fi prea inalt pentru noul Ka” – si ca de aceea s-ar fi optat pentru solutia italiana. Cica – „ar fi mai scump de redesenat masina, decat adoptarea motorizarii Fiat”. Daca lucrurile stau asa, sa speram ca enigmaticul designer de la Ford a tinut cont macar de dimensiunea unui adult la volan, altminteri va fi mai ieftin sa vanda masina copiilor de 2 ani, decat sa o redeseneze pentru parintii lor.