aug. 102006
 

Preluare „Gardianul”
Autoturismele Dacia Logan date in folosinta politistilor vranceni, cu surle si trambite, in ultima perioada, au inceput deja sa dea rateuri. Ceea ce, la inceput, parea o dotare imperios necesara pentru Politie, data fiind uzura inaintata a parcului auto, acum nu mai este privita cu aceeasi ochi de oamenii in uniforma care au semnat de primire.

Sute de autoturisme Dacia Logan, in marea lor parte din gama cea mai ieftina, au ajuns in dotarea inspectoratelor de politie din tara, printre care si in Vrancea, dupa ce mai-marii Ministerului Administratiei si Internelor au decis achizitionarea lor. Din nefericire, autoturismele au acuzat diverse defectiuni, punandu-i serios pe ganduri pe cei care le au in folosinta. Pe caldurile acestei veri, unii dintre politisti au constatat, cu stupoare, ca Dacia Logan Ambiance a IPJ prezenta defectiuni la sonda de temperatura, in timp ce altii au auzit zgomote necunoscute la motor. Alti politisti s-au crucit cand au vazut cum, dupa o rulare normala, cauciucurile erau pline de galme, anvelopele putand exploda in orice moment. Conducerea IPJ Vrancea a recunoscut ca exista probleme cu unele dintre Logan-uri, insa a precizat ca masinile au fost duse imediat in service, pentru reparatii.Autoturismele Dacia Logan date in folosinta IPJ Vrancea au suferit urmatoarele reparatii:

  • Dacia Logan Ambiance 1,4 MPI, aflata in dotarea Postului de politie Brosteni-luneta sparta si inlocuita prin asigurare facultativa;
  • Dacia Logan aflata in dotarea Postului de Politie Campuri-zgomot la tacheti (inlocuire imediata);
  • Dacia Logan aflata in dotarea Postului de Politie Golesti: defectiune la sonda de temperatura (remediere imediata);
  • Dacia Logan aflata in dotarea Biroului de comunicatii si informatica-uzura pronuntata a anvelopelor fata (deformate;
  • Dacia Logan aflata in dotarea Biroului Politiei Rurale Focsani-parbriz fisurat;
  • Dacia Logan aflata in dotarea Postului de Politie Pufesti-lampa stanga spate sparta.

Precizam ca in toate situatiile prezentate mai sus, vinovatia pentru producerea acestor defectiuni minore nu a apartinut politistilor care au in dotare si exploatare aceste autoturisme„, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa din IPJ Vrancea. Cunoscute fiind aceste situatii, unii dintre politisti de la sate au ajuns sa prefere sa faca teren cu masinile personale, Logan-ul din dotare fiind folosit doar pentru prezenta la sedintele Inspectoratului de Politie Vrancea.

  1 comentariu despre “Dacia Logan – test anduranta”

  1. Pai Loganul e o Dacie, nu? Ce va asteptati, sa tina?