oct. 192009
 

nissan-land-glider Land Glider este concept car-ul Nissan care va avea premiera mondiala la Tokyo Motor Show, desfasurat intr-un „Otopeni” al capitalei nipone, Chiba. In afara de faptul ca are emisii zero, Land Glider are si alte particularitati interesante: se inclina pe curbe cu un unghi de pana la 17 grade, precum o motocicleta. Intr-o demonstratie pentru jurnalisti, masina “s-a scurs” efectiv pe circuitul de teste al centrului de design Nissan din Tokyo, inclinandu-se pe curbe dintr-o parte in cealalta si luand viraje stranse fara nici cea mai mica problema.

nissan-land-glider-int nissan-land-glider-2 Land Glider are o latime de bob, de doar 110 cm. Numerosi senzori calculeaza viteza si nivelul de inclinare necesar in curbe, permitand astfel manevrarea pe strazile foarte inguste si intrarea in spatii de parcare stramte. La bord incap doar 2 ocupanti, unul in spatele celuilalt si nu unul langa celalalt cum sunt traditionalele masini de doua locuri. Constructorii japonezi spun ca masinile electrice vor fi initial folosite de un numar limitat, in mare parte pentru cei ce fac naveta in suburbii apropiate.

Nissan este printre primii constructori auto ce ofera un vehicul electric, ce va iesi la vanzare in Japonia, SUA si Europa anul viitor, numit Leaf, o masina cu un aspect obisnuit. Si modelul Leaf va fi printre cele ce vor putea fi admirate la Tokio, intre 24 octombrie si 4 noiembrie 2009.