aug. 302009
 

sentiero-pickup-1 Nu-l cunoastem pe Dragos Prodan. Numele sau a aparut pe un website de design auto, unde au fost publicate parti din proiectului sau de sfarsit de an la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, specializare design industrial. Dragos Prodan a imaginat si desenat un automobil pe care l-a denumit Sentiero si care are influente italiene. Pur si simplu desenul romanului urmeaza limbajul curent al designului Fiat.

sentiero-pickup-2 Fiat Sentiero concept este o camioneta compacta pick-up, proiectata in principal pentru pietele europene. Vehiculul ofera cateva zone diferite de incarcare. Este in principal platforma spate, dar conceptul prezinta deasemenea compartimente de depozitare ce pot fi incuiate chiar in fata rotilor spate, si altele in spatele plartformei spate dar si in haion.

Daca va fi produs, Sentiero ar oferi trei optiuni:
– mod 2WD – tractiune fata;
– mod auto – 4WD in momentul in care este necesar;
– lock mode – 4WD permanent.

Motorul propus este un V6 diesel de 3.0 litri cu 250 hp. Camioneta poate remorca 2400 kg, si o incarcatura utila de 820 kg. Este preconectata electric pentru remorca, avand integrat si un carlig de remorcare.

Sisteme de siguranta active si pasiv ce inclug pe Fiat Sentiero concept include schelet al caroseriei intarit si extrem de rigid, distributie electronica si asistenta la franare (EBD).

Deocamdata atat. Pe masura ce vom afla noutati despre enigmaticul student roman, va vom tine la curent.
sentiero-pickup-3