mai 112009
 

kangoo-electric Kangoo be bop Z.E. este un prototip 100% electric cu zero emisii, aflat in faza de utilizare, primul de acest fel produs de Renault. Motorul electric genereaza o putere de 44 kW (60 cp), putand ajunge pana la 12 000 rot/min.

Cutia de viteze a lui Kangoo be bop clasic a fost inlocuita cu un reductor cu un singur raport fix de demultiplicare. Energia electrica este transmisa la motor prin intermediul unei unitati electronice care contine un convertor, ceea ce permite alimentarea rotorului din motor.

La Kangoo be bop Z.E. bateriile sunt amplasate sub podeaua vehiculului, astfel incat spatiul din habitaclu si din portbagaj poate fi utilizat in intregime. Cele 4 locuri individuale, care tin de specificul modelului Kangoo be bop cu motor termic, se regasesc astfel si pe varianta electrica.

In momentul lansarii lor in serie, vehiculele electrice Renault vor dispune de baterii reciclabile cu o autonomie de 160 km. In plus, Alianta Renault-Nissan lucreaza la dezvoltarea unor procese si puncte de reciclare adaptate bateriilor pentru automobile.

Kangoo be bop Z.E. poate fi reincarcat cu ajutorul unei prize de tip Marechal amplasata in partea din fata a vehiculului, sub trapa de langa farul drept. Conexiunea la punctul de alimentare se face prin intermediul unei prize standard.

Aceasta priza permite doua moduri diferite de incarcare:

1 – O incarcare clasica la o priza obisnuita de 10A sau de 16A 200V, care permite incarcarea vehiculului intre 6 si 8 ore.

2 – O incarcare rapida la o priza de 32A 400V trifazata, care permite incarcarea la 80% a bateriei in aproximativ 30 minute.

(extras din comunicatul oficial)