nov. 272008
 

Sandero a obtinut 3 stele EuroNCAP
Sedinta de teste din noiembrie 2008 a inclus in „meniu” si vedeta de la Mioveni, Dacia Sandero. Acest model a reusit un scor mai bun de protectie a pasagerilor decat batranul Logan, 24 de puncte fata de 19, insa acest punctaj nu a fost suficient pentru obtinerea unui rating superior. Dacia Sandero a obtinut 3 stele EuroNCAP.

Sandero a fost testat initial cu echipare completa de siguranta (incluzand airbaguri laterale speciale cu protectie si pentru cap si centuri pretensionabile inainte de impact) si a realizat un scor de 31 de puncte la protectia pasagerilor, ceea ce ar fi corespuns unui rating de 4 stele.

Din pacate aceste echipamente nu exista nici macar ca optional pe modelele de baza (cele mai ieftine, cel mai slab echipate in anumite piete), fapt care a condus la neomologarea rezultatului. Cu echiparea din versiunea de baza, Sandero a fost omologat cu 3 stele.

Ultima sedinta de teste EuroNCAP, pe scurt:

CLASA NCAP MODEL TIP PROTECTIE
Pasageri Copii Pietoni
(max.5) (max.5) (max.4)
Supermini Alfa Romeo Mito 4 stele 4 stele 3 stele
Dacia Sandero 3 stele 4 stele 1 stea
Ford Fiesta 5 stele 4 stele 3 stele
Ford Ka 4 stele 3 stele 2 stele
Familiala mica Peugeot 308 CC 5 stele 3 stele 2 stele
Renault Megane 5 stele 4 stele 2 stele
VW Golf 5 stele 4 stele 3 stele
Familiala mare Honda Accord 5 stele 4 stele 3 stele
Opel Insignia 5 stele 4 stele 2 stele
MPV mare Mercedes Benz Viano 4 stele 3 stele 1 stea
Pick-Up Ford Ranger 2 stele 3 stele 2 stele
SUV mic Volvo XC60 5 stele 4 stele 2 stele

 

Aici puteti viziona filmul crash-testului Sandero:

rP69YfNElo8

  2 comentarii despre “Euro NCAP – 3 stele rating pentru Sandero”

  1. Văd că cele 5 stele au cam devenit norma… Acest lucru nu ne poate decât bucura. Să sperăm că următoarea generaÅ£ie de Sandero sau Logan va avea 5 stele.

  2. Nu cred ca va lua 5 stele. Din 2009 se schimba sistemul de acordare a ratingului. Fara ESP in standard (macar ca optional in oferta) nu se va mai lua scor maxim. Dimpotriva, ratingurile se vor recalcula si vor fi retrogradate anumite modele…