mai 212008
 


Planurile constructorilor chinezi de a vinde masini in Europa ar putea fi incetinite de catre EuroNCAP prin adoptarea unor reguli mai dure de siguranta.

EuroNCAP (European New Car Assessment Program) va intari criteriile de testare la siguranta activa, inclusiv sisteme de control electronic de stabilitate, centuri de siguranta cu memorie si dispozitive de limitare a vitezei, incepand cu anul 2009.

„Noua schema de evaluare nu este in mod obligatoriu destinata sa intarzie sosirea OEM-urilor* chinezesti in Europa, dar va fi cu siguranta un efect secundar” a declarat Secretarul General EuroNCAP, Michiel van Ratingen. „Tehnologia sigurantei pasive este usor de introdus in China, pe baza mentalitatii chinezilor de a copia tot ce prind. Siguranta activa este mai greu de copiat” a declarat Van Ratingen la Congresul Automotive News Europe de la Torino.

EuroNCAP este un program de evaluare a performantelor de siguranta auto sprijinit de Comisia Europeana si 11 guverne europene. Stelele de evaluare sunt punctaje ce se obtin in baza performantele modelelor noi auto la testele de impact, frontale, laterale si cu pietoni. Un scor bun la testele EuroNCAP poate fi un bun atu de marketing pentru cei mai bine pozitionati constructori auto.

*) OEM = Original Eqipment Manufacturer = Producator de Echipamente Originale.

  4 comentarii despre “EuroNCAP amana invazia chineza”

  1. Poate baga si Renault la urechea aia de frantuz infumurat si binevoieste a ii trata si pe prostovanii de romani cu un esp care nu e nici optional pe unele renaulturi !! {Mi -am luat clio acum 2 ani full options si nu am putut lua esp .}

  2. Nea Nicule, esti perfect off-topic. Numai matale puteai… ๐Ÿ˜€

  3. De ce sunt off-topic tovarase ? E adevarat ca Renault ii trateaza mai nou pe clientii romani ca si pe cei francezi precum fac de exemplu producatorii germani ? poate nu mai sunt eu la curent …. Cat despre legatura cu subiectul articolului , e simplu ,daca se se introduc stele in plus ,pentru siguranta activa , mai poate oare un producator sa se laude cu maximum de puncte cand nu ar oferii esp pe o anumita piata ? ar suna cam asa :7stele ncap pt francezi ,germani etc ,si 5 stele pt romani de exemplu …

  4. Sa traiti multiubite. Nu oricine prinde din prima viziunea partidului. ๐Ÿ˜ฏ Sunt de acord 100%.