mai 192008
 


Datorita celor mai recente initiative din cadrul Comisiei Europene, vor aparea anumite restrictii pe canalele clasice de difuzare de publicitate, asemanator celor de la tigari si alcool.

Se va interzice sugestia de sportivitate in prezentarea automobilului, urmand sa devina obligatorie prezentarea vizibila a consumului real de carburant si a emisiior aferente de CO2. Informatiile „negative” vor trebui sa aibe obligatoriu o proportie de minimum 20% din volumul publicitatii!

Proiectul este inca departe de a deveni lege, insa punerea in dezbatere a acestor probleme a impartit Europa auto in doua tabere europene: constructorii de modele mici si constructorii traditionali in clase de la „C” in sus.

Prin urmare, francezii si italienii sustin initiativa de la Bruxelles, in timp ce nemtii sunt furiosi. „Sudistii” latini au modele vandabile si dupa ce viitoarea lege va intra in vigoare, in timp de germanii sunt tot mai ingrijorati.

Constructorii germani de automobile cheltuiesc anual in Germania aproximativ 1,5 miliarde de euro in publicitate, partea leului fiind cea a presei scrise. Daca germanii isi vor revizui bugetele pentru alt gen de publicitate (marele castigator urmand sa fie probabil Internetul) atunci jumatate din lucratorii agentiilor de publicitate din Germania vor ramane fara slujbe.

Alte voci spun ca puterea europeana devine din ce in ce mai centralizata din alte motive decat necesitatea protectiei oamenilor, in calitatea lor de consumatori sau de potentiale victime ale unui mediu poluat. Este nevoie de o protectie mai atenta a oamenilor in fata industriei auto? Sau Bruxelles-ul politizeaza excesiv economicul din motive obscure?

Indiferent ca este vorba despre masini sau politica, masele nu actioneaza in virtutea propriei intelepciuni, ci in functie de abilitatea cu care sunt manipulate. Oare cine va fi mai abil in actualul „razboi auto” – constructorul auto german sau politicianul de Bruxelles?

  1 comentariu despre “Automobilul – motiv de cearta intre europeni”

  1. auto germane???…MOFTURI…
    GANDITI-VA LA COPIII NOSTRI…
    am condus mai mult de 10 marci diferite…proprietate…prefer bicicleta…
    PRIMEAZA CASTIGUL…ORIUNDE…
    constructoru’german sau politicianu’…tot aia eeeee