Acasă Documentare Ce este procedura de infringement?

Ce este procedura de infringement?

86

Problema taxei auto de prima inmatriculare a parcurs de-a lungul anului 2007 drumul ingrat (dar prefect previzibil) de la statutul de „decizie injusta” la cel de „ilegalitate flagranta”. Pur si simplu, Romania este un stat UE care nu respecta legislatia Uniunii.

Va invit sa vedem in ce consta procedura de infringement in legislatia europeana, cui i se aplica ea si care ar putea fi cel mai sumbru scenariu posibil cu privire la aplicarea ei in cazul Romaniei:

1. In ce consta procedura?
Prin traducere directa, „infringement” inseamna „incalcare”, mai exact „incalcare de juramant”, adica o chestiune importanta doar pentru oamenii de onoare. Procedura de infringement se refera la o succesiune de pasi ce trebuie parcursi de catre autoritatea unionala – Comisia Europeana – in cazul in care un stat UE incalaca legea:

a) – atentionarea statului in cauza. Daca statul incriminat reintra in legalitate, procedura se inchide. Daca se persista in greseala, pocedura continua;
b) – juristii Comisiei Europene dau statul in judecata, la Curtea Europeana de Justitie (CEJ). Atentie, justitia europeana este complet diferita de „caterinca romanesca” din justitie, procesul neputand dura mai mult de 2 luni de zile. CEJ se pronunta. Daca statul incriminat este gasit nevinovat, procedura se inchide. Daca statul este gasit vinovat, procedura isi urmeaza calea;
c) – statul vinovat este penalizat cu o amenda foarte mare. Procedura se inchide.

Daca nu este vorba despre un stat mafiot, statul pagubit ar urma sa se adreseze instantei locale pentru recuperarea prejudiciului, pentru judecarea vinovatilor directi si morali, precum si a posibilelor acte de coruptie care au condus la pagubirea statului.

2. Cui i se aplica procedura de infrigement?
Evident unui stat, adica indirect cetatenilor contribuabili. Nu veti primi niciodata acasa vreo somatie prin care ar trebui sa contribuiti la plata amenzii, dar asta nu inseamna ca nu platiti greseala politicienilor.

3. Care este cel mai sumbru scenariu pentru Romania?
In primul rand, parcurgerea integrala a procedurii si penalizarea statului roman. Ulterior, in baza spiritului mafiot „o mana spala pe alta”, s-ar putea ca nimeni (cu exceptia vreunui functionar anonim…) sa nu fie gasit raspunzator, iar prejudiciul sa nu poata fi recuperat. In acest caz, conform traditiei, politicienii isi vor lua si pe mai departe salariile si sporurile intregi, iar suferinta va ramane exclusiv in apanajul educatiei, sanatatii si invatamantului.

5 Comentarii

  • cum ai scris si tu,”infringiment”se refera doar la oameni de onoare…ai dreptate,deci nu se refera si la romani…romanul prin natia lui a fost si va ramane nesimtit cat va exista pe lume…iti dau si doua exemple:al doilea razboi mondial si chiar primirea romaniei in „europa”…ei ne primesc iar noi ii fentam chiar si in reclame…cred ca stii reclama cu „lasa tata ca-i pacalim ca e mazare”!

Comentarii închise.

Articole similare

Documentare

Honda – sistem de prevenire a blocajelor in trafic

Comportamentul de accelerare si franare „sportive” ale unui vehicul in traficul urban...

Documentare

Importanta culorii automobilului

Se spune despre masinile negre si argintii ca sunt o investitie mai...

Documentare

Primul hibrid – 1899 Lohner-Porsche

Lohner-Porsche Mixte Hybrid este consemnat de istorie ca unul din cele mai...

Documentare

Proiectul SARTRE – tren de automobile pe autostrada

Un nou proiect al Uniunii Europene, numit SARTRE – acronim de la...