nov. 232007
 

Acarom este o asociatie care reuneste sub umbrela sa toti constructorii auto si producatorii de componente auto din Romania. In acelasi timp, Acarom este partener ACEA (Asociatia Constructorilor Auto din Europa – sediu Bruxelles), furnizand periodic catre aceasta institutie informatii despre piata auto romaneasca. Informatii gresite.

In raportul de presa oferit de ACEA (trimestrul 3 – 2007), exista o sectiune in care fiecare tara UE prezinta realitatile economice proprii. Sectiunea romaneasca este „livrata” de Acarom si are un aspect jalnic (pagina 191 a PDF-ului pe care il puteti accesa aici). Iata cateva elemente pe scurt:

1 – imediat sub numele tarii noastre apare adresa de e-mail Acarom, acarom@acarom.ru, adica o adresa de Rusia (!?), care – de fapt – nu exista. Nu-i asa ca suntem chitibusari? Ne legam cu rautate de un mic „o” ce ar trebui pus in locul unui nesemnificativ „u”…

2 – la primul paragraf, „National Ecomonic Outlook”, apare un tabel jumatate gol, fara date, pus parca de un copil care s-a jucat la calculator si a dat un click gresit. Chiar daca nu sunteti de specialitate, puteti face o comparatie cu rapoartele celorlalte tari si veti sesiza imediat diferenta de consistenta.

3 – imediat dupa primul tabel apar comentariile. Limba folosita nu este engleza, ci hengleza. Doar provenim din „ducks” si „trucks”, nu-i asa?

4 – al treilea tabel („Employment”) din cele 63 de valori cerute de ACEA, au fost completate doar 6 de catre Acarom. Parca aud – „nepoate, trece si tu ceva acolo„…

Sirul inexactitatilor functionaresti se pierde in detalii nespectaculoase…

Apare in schimb pagina 196 (a 4-a din raportul romanesc) cu arcul de bolta al indolentei Acarom. Aceasta institutie raporteaza unui for european important impozitele anuale de detinere auto:

Asadar, UE a aflat din surse oficiale (!) ca impozitul anual pentru detinerea unui Logan in Romania este de… 7 RON! Adica 2€ pe an. Trai pe vatrai! Liliacul Acarom (care zboara din perete in perete…) uita din nou sa precizeze ca preturile din tabel se refera la fiecare grupa de 200 cmc continuta in total cilindree, impozitul anual datorat statului de catre un detinator de Logan (1,6 litri) fiind de 56 RON, adica de 8 ori mai mare…

Articolul este dusmanos, nu-i asa?
Nu, domnule Stroe. Va respectam si va pretuim la fel de mult ca dintotdeauna. Pentru noi ramaneti „eroul de la Mioveni” sau „omul care a tinut Dacia in viata”, indiferent de caraghioslacurile Acarom. Ideea pe care ne permitem sa vi-o sugeram ar fi aceea sa aruncati si dvs un ochi pe rapoartele institutiei pe care o prezidati, inainte de a fi trimise la Bruxelles, intrucat ele reprezinta – la randul lor – rapoarte de presa. Si ajung si in Romania.

  8 comentarii despre “UE informata gresit – „impozit Logan, 2€ /an ?””

 1. e foarte corect ce spui senosh ! dar vezi ca este o mica greseala : cand spui euro, de fapt sunt lei (cand zici 7 euro de fapt sunt 7 lei, 56 de euro la fel samd…) ! in rest 100 % de acord cu tine !

 2. suuuuuper tare… 😀 😀 😀
  Cat tupeu pot sa aiba unii… Sa dea D-zeu sa platim exact cat scriu „liliecii” de la Acarom pentru automobile! 😀

 3. credeti ca astia au gresit si e asa grav ???
  Aveti impresia ca le pasa cat de cat de noi ???

  GRESIT !!! n u-i interesam nici cat negru sub unghie…decat atunci cand pot sa-si arunce mizeriile la noi in tara…si atunci ii interesam in sensul: unde sa aruncam mizeriile…???..nu ce vor face cu ele .

 4. Nimeni nu poate sti cu siguranta cum stau lucrurile. Dar sunt gata sa iti dau dreptate 100% – UE ne foloseste ca pubela. OK.

  In acest caz ce cautam in UE? Ori esti parte UE si respecti legea UE, ori iesi din UE si faci legi discretionare. Guvernul Romaniei nu are voie sa uzeze de proceduri ilicite. Despre asta e vorba.

  Pana acum UE era viitorul luminos, iar acum a devenit dusmanul toxic ce ne transforma in pubela. Cand au mintit politicienii? Cand au zis „poezia” cu viitorul luminos sau cea cu pubela? Propun sa luam Romania si sa ne mutam pe Luna…

 5. jalnici si patetici, asta este parerea mea despre unii din tara asta , carora nu le pasa decat de propria burtica si nici nu vor sa auda de neajunsurile poporului.

 6. Niste dobitoci incompetenti!