oct. 202007
 


Pe 27 octombrie se va deschide cel mai tehnologizat salon auto din lume, cel de la Tokio. Daca celelalte saloane incearca sa isi incante vizitatorii prin cele mai noi linii de caroserii si cele mai placute interioare, pe planeta Japonia lucrurile stau altfel. Japonezii promoveaza tehnologii noi. Vin si cu design, insa in primul rand vin cu tehnologii ce par desprinse din carti SF.

Toti constructorii japonezi vor prezenta masini ce urmeaza sa intre curand in piata, chiar daca robotul vorbitor de la bord – cel care iti tine companie sau care te avertizeaza despre obstacolele de pe drum – poate parea o tehnologie foarte indepartata.

Standul Toyota (un fel de SIAB 2057…) va fi un amestec de concepte, unde „monopostul” i-REAL este marea vedeta. Un automobil care poate rula cu viteze infime pe trotuar asemenea unui scaun cu rotile, dar care poate deveni extrem de rapida pe sosea.

Nissan va prezenta a doua generatie PIVO, masina-ou electrica ce poate circula si cu fata si cu spatele fara probleme, prin simpla pivotare a cabinei. Noul concept stie sa citeasca… expresia fetei soferului, devenind astfel cel mai simpatic concept electric din lume.

Honda va aduce Puyo, o bila pe patru roti, care nu poate rani pietoni. Odata cu Acest concept-car face imposibila calcarea unui pieton.

Alte repere, foarte pe scurt:


– GT-R – un sportiv Nissan ce va fi lansat personal de Carlos Ghosn;


– Honda CR-Z– un hibrid sportiv, punctul de plecare al unei noi generatii Honda;


– Mazda – cel mai aerodinamic coupe de 2 locuri din lume, Taiki, alaturi de o versiune Premacy cu motor rotativ pe hidrogen;


– Mitsubishi – generatia electrica i-MIEV Sport, pusa in miscare de o baterie Li-Ion revolutionara.

Vom reveni cu detalii si imagini in perioada de desfasurare a „mondialului japonez”.