oct. 162006
 

La ultima sedinta de testare Euro NCAP, noul SUV Q7 de la Audi a esuat in obtinerea maximului de 5 stele. Acest lucru s-a intamplat in ciuda asigurarilor recente ale producatorului german ca va trece cu brio pragul celor 5 ravnite stele. Cu un punctaj de doar 30 de puncte la impactul frontal, SUV-ul Audi a fost notat cu un total de 4 stele din 5. Steaua lipsa se datoreaza, spun oficialii NCAP, intruziunilor periculoase din zona pedaliera dupa simularea impactului frontal.

De vina au fost sudura imperfecta care a dat nastere unor rupturi in zona pedalelor. Citam din raportul oficial – „Au fost usoare desprinderi in anumite puncte de sudura la peretele protector al pedalierului si erori de sudura intre pedalier si stalpul fata”. Audi a rectionat rapid la anuntul rezultatelor, spunand ca a facut deja schimbarile necesare lui Q7.

In schimb, Q7 a luat maximum de puncte pentru performantele la impactul lateral si al testelor stalpilor. Oficialii Euro NCAP au sfatuit producatorul, ca scaunul pentru copil (asezat normal cu spatele la parbriz) sa nu fie niciodata folosit pe scaunul pasagerului dreapta fata, intrucat airbagul lateral nu poate fi dezactivat. Eticheta de avertizare pentru interdictia folosirii scaunului in aceasta pozitie, A fost un alt detaliu care a depunctat modelul Q7 de la Audi.

  1 comentariu despre “Audi Q7 – esec la Euro NCAP”

  1. O panarama de masina….tot X5 ramane varful…