mart. 182008
 


Dupa rezultatul dezastruos (jumatate de stea Euro NCAP) obtinut la sedinta de teste din Februarie, Nissan a obtinut re-testarea in timp record pentru Navara. Noul calificativ este de 3 stele si ramane unul dezamagitor pentru producatorul nipon.

Principala problema aparuta la noul test a fost reprezentata de intruziunea pedalierului in habitaclu, ceea ce pune intr-un pericol major picioarele soferului. O imbunatatire vizibila fata de testul primar se inregistreaza la protectia pasagerului din fata, care – in urma impactului – are perspective benigne. Nu numai ca ramane in viata, dar exista sanse extrem de mici de a fi ranit.

  4 comentarii despre “Nissan Navara – (re)testare de 3 stele”

  1. Eu am mers cu un Nissan Navara si imi place foarte mult dar despre busituri nu am ce sa spun…oricum cred ca e o masina destul de sigura

  2. Si pe mine m-a impresionat Navara. Mi-a placut mult. Totusi nu ma indoiesc de testul Euro NCAP.

  3. Eu am cumparat o navara noua in urma cu un an iar la 3 luni am avut un accident. Din cauza poleiului am derapat am lovit frontal un arbore cu un diametru de apx 12-15 cm l-am rasturnat peste un P 307 si alunecind pe trunchiul de copac am urcat peste cealalta masina si am facut-o zob. Iar eu nu am avut nici o mica zgirietura,,iar masina mi sa rupt oglinda din dreapta si sa spart putin spoilerul in fata si citeva zgirieturi pe dreapta si un amortizor. Eu o consider sigura si ma simt la volan ca un mic tanchist.

  4. Din dinamica accidentului (asa sumara cum a fost prezentata) reiese cu claritate ca ati avut norocul mare si viteza mica.

    Practic ati cazut pe Peugeot, nu l-ati lovit frontal.

    Chiar daca este vorba despre alte masini si alte generatii, o pilda interesanta despre siguranta falsa din SUV poate fi vazuta si in acest clip video dintr-un articol mai vechi.