iul. 022009
 

Pe Gabriel nu-l cunosc. Nici macar nu stiu daca acesta este numele sau real, intrucat pe net putem fi oricine. In schimb, am simtit ca „of”-ul lui Gabriel, impartasit intr-un comentariu consistent, nu este unul confectionat, ci unul real, desprins din experienta proprie.

Gabriel a avut ocazia sa lucreze in Africa, in Namibia si Africa de Sud. Facand o comparatie cu serviciile din Romania, Gabriel a constatat ca servisarea noastra este sub cea africana. Am extras din comentariu cateva secvente care descriu serviciile auto africane:

– de aici in jos este extrasul din comentariul original
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Am avut ocazia sa lucrez in Africa.

In Namibia, reprezentanta auto Toyota oferea garantie si service absolut gratuit pana la 100.000 km. Dupa constatare, cei de la service m-au condus inapoi acasa cu masina mea, spunandu-mi ca in 3 ore masina va fi in fata casei. Poate parea o poveste exagerata, dar a functionat 100%.

Dupa 3 ore, conform mentalitatii romanesti am pregatit o suma de bani pentru a achita contra valoarea serviciilor – prima revizie la 20 mii km. Masina am primit-o spalata complet (comentariu – in orice tara in afara de Romania, masinile se spala complet – adica se urca pe un elevator, se spala si se greseaza) si mi-au zis ca dansii nu percep taxe pentru reviziile periodice pana la 100 mii km.

In Africa de Sud, criteriul clasic pentru achizitie este numarul de kilometri inclusi in garantie si perioada pentru care nu se plateste revizia. Am condus o masina Isuzu si la revizia de 15.000 km nu au avut in stoc filtrul original pentru ulei si m-au rugat sa mai astept 1 ora suplimentara fata de timpul de reparatie comunicat anterior, pentru a aduce filtrul solicitat.

Programarile pentru revizii se fac in avans cu 4 sau 5 zile si ti se comunica timpul estimat pentru revizie in conditii normale.

Pot continua cu tarile arabe, dar cred ca plictisec utilizatorii acestui site, TotalAuto.ro.

  4 comentarii despre “Serviciile auto romanesti sub cele africane”

  1. frumos ilustrat artilcolul… 🙂

  2. E bine sa citim si textul… 😀 😀 😀

  3. frumos, bineinteles vis a vis de continutul articolului 🙂 🙂

  4. mai glumim si noi… 😀