mai 062009
 

michelin-panamera Noul Porsche Panamera, model asteptat in lumea autoturismelor de mare performanta, va fi echipat cu anvelopele MICHELIN Pilot Sport si MICHELIN Pilot Alpin, special dezvoltate pentru acest model. MICHELIN si-a concentrat expertiza sa tehnologica pentru a oferi noului Porsche aderenta optima in orice situatie – de la asfalt ud, la asfalt uscat, conditii de iarna sau de vara.

Pe langa respectarea celor mai inalte standarde de siguranta, anvelopele Michelin de vara si de iarna, raspund exigentelor formulate de Porsche in ceea ce priveste tinuta de drum, confortul si eficienta energetica. MICHELIN Pilot Sport si MICHELIN Pilot Alpin contribuie la reducerea consumului de carburant si a emisiilor de CO2 ale noului model, sporind in acelasi timp tinuta sportiva a atoturismului.

Paricularitatea inovatiilor MICHELIN rezida in aceasta capacitate de a imbunatati simultan mai multe caracteristici distincte. Tehnologia, expertiza, cunosterea materialelor si excelenta in procedul de fabricatie, permit reconcilierea unor caracteristici aparent opuse. Performantele anvelopelor MICHELIN Pilot Sport si MICHELIN Pilot Alpin au intrunit aceasta provocare reducand impactul autoturismului asupra mediului, oferind in acelasi timp o buna manevrabilitate si siguranta optima.

Demersul MICHELIN este in concordanta cu ceea ce Porsche si-a propus cand au definit noul model Panamera – sa proiecteze primul autoturism care ofera totodata dinamism rularii cat si un confort deosebit al pasagerilor.

Succesul acestui proiect are la baza cooperarea stransa dintre Porsche si MICHELIN si insumeaza 3 ani de lucru intens, in care Michelin a stiut sa ofere un raspuns coerent asteptarilor foarte mari ale constructorului. Astfel, anvelopa MICHELIN Pilot Sport a fost supusa unui test de 90 de minute la viteze mai mari de 300 km/h, dintre care 20 de minute la 350 km/h.

Echipele de tehnicieni MICHELIN specialisti in anvelope de mare performanta au produs mai mult de 2000 de prototipuri de vara si 1000 de iarna. Testele au fost efectuate in diferite locuri din lume, in special pentru a ajunge si la temperaturi de – 25 C, necesare testarii anvelopelor de iarna.

La baza cooperarii dintre MICHELIN si Porsche a stat dorinta celor doua companii de a gasi si oferi clientilor produsele cu cele mai bune performante, iar noul Porsche Panamera echipat cu anvelope MICHELIN de vara sau de iarna este dovada concreta a acestei viziuni comune.