apr. 242009
 


Lexus va inscrie modelul sport premium LF-A la cursa de anduranta de 24 de ore de la Nurburgring (Germania, 23-24 mai). Inginerii Lexus folosesc acest prilej pentru a obtine informatii tehnice, ce vor fi folosite ulterior in productia de serie a acestui model.

Modelul LF-A este un prototip aflat in faza de dezvoltare in vederea productiei de serie. In prezent el include echipamentul de protectie special pentru competitie (pentru habitaclu, rezervor etc.), spoiler, dar si alte caracteristici menite sa ii imbunatateasca aerodinamica.

Performantele tehnice ale vehiculului au fost imbunatatite printr-un tuning special adaptat pistei, in timp ce specifiicatiile motorului, propulsorului si ale sasiului au ramas in mare neschimbate.

Cele doua monoposturi inscrise in cursa vor fi conduse de catre Armin Hahne, Jochen Krumbach si Andre Lotterer.

Marca Lexus este activa in competitiile automobilistice in special in S.U.A. si Japonia. Lexus a castigat legendara cursa de 24 de ore de la Daytona in 2006, 2007 si 2008, campionatul GrandAm (Grand American Rolex Series) cu un record istoric de curse castigate, precum si titlul Super GT din Japonia in 2006, cu modelul Lexus SC 430.

Specificatii tehnice Lexus LF-A:

Nume Lexus LF-A
Categoria Categoria 2 SP8
(close-to-production)
Numele echipei GAZOO Racing
Motor V-10
Capacitate cilindrica: 4,805 cc
Putere maxima: peste 500 CP
Dimensiuni Lungime: 4,530mm
Latime: 1,880mm
Inaltime: 1,200mm
Ampatament: 2,605mm
Caroserie: polimer ranforsat cu fibra de carbon (CFRP)
Structura Motor amplasat median frontal, cutie de viteze si radiator amplasate in spate
Transmisie Transmisie manuala secventiala; cu padele
Dimensiuni anvelope fata si spate: 305/30R20