ian. 122008
 

Comisia Europeana a anuntat, la solicitarea BBC, ca nu a primit scrisoarea pe care autoritatile din Romania sustin ca au trimis-o ca raspuns la observatiile aduse cu privire la taxa de inmatriculare auto. Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru impozite si taxe, Maria Asimakopoulou, a declarat pentru BBC, preluat de Rador: „Pana acum nu am primit nicio scrisoare din partea autoritatilor romane”.

„Probabil ca scrisoarea este pe drum. De asemenea, as vrea sa subliniez ca pentru a stopa procedura de sanctionare a Romaniei, Comisia Europeana are nevoie ca statul membru sa adopte mai intai o lege de modificare a taxei auto compatibila cu normele europene”, a mai adaugat Maria Asimakopoulou.

(extras copy-paste din articolul „Taxa auto: Comisia Europeana nu a primit noile propuneri ale Romaniei” – HotNews.ro – 11 ianuarie 2008)

  40 comentarii despre “Taxa auto 2008 – episod neasteptat, gen „LOST””

  1. …ca in totdeauna asistam fortati si neputinciosi la o piesa de teatru care ne influenteaza viata in mod important, stand cuminti in scaune.
    Trebuie sa recunoastem ca mostenim inca frica si lipsa curajului din sistemului anterior. Ne pricepem cel mai bine in a face critici si acuze fiecare din spatele perdelei, monitoarelor sau caselor in care stam.
    Consider ca pana nu vom invata sa ne cerem drepturile in mod eficient, pana nu vom avea si noi curajul la acte mai dure, (a se vedea Franta cat de usor obtine ce-si doreste la nivelul populatiei), la greve mai dese si mai organizate, la iesit in strada masiv, la acte gen incendieri de masini etc., sa nu ne facem iluzi ca „ei” care pot sa ne fure sa ne impovareze cu impozite si taxe marite se vor lasa impresionati de corectitudinea ceruta de Europa si isi vor face mila de noi.
    Cand o sa constientizam utilitatea si eficienta unui spirit unit si de echipa la nivel national, poate atunci vom reusi nu nu mai asistam si sa acceptam neputinciosi zile intregi nametii unei simple ninsori pentru care noi am platit a fi dezapeziti, al unei birocratii atat de idioate, incalcite si de ineficiente, al unor taxe si impozite atat de mari. Poate atunci a accepta scuzele „lor” puerile si incapabile ii vor face sa se gandeasca de doua ori inainte de a si le exprima.
    Dar pana atunci va urez nervi tari si educatie pozitiva si sanatoasa copiilor vostri. Poate ei vor reusi sa schimbe aceasta mentalitate stricata.
    Numai bine.

  2. Nu cred ca vina este a victimei. Intr-un stat mafiot sistemul face ca intotdeauna cel ce pupa inelul sa iasa bine in fata celuilalt, indiferent de vinovatia reala.

    Sistemul actual promoveaza lichelismul, smecheria si non-valoarea. Ok. Ce facem? Iesim in strada? Ajuta cu ceva? Isi da vreun Dorel demisia sau fuge din tara?

    Sau – aceeasi problema, dar din alt unghi – de ce iesitul pe strada devine dovada de curaj doar cand avem ceva disproportionat la plata? Taxa auto, intretinere… Reactionam doar cu cutitul la gat. De ce nu iesim in strada si din solidaritate pentru nedreptatea facuta altuia? fara sa avem vreo implicare directa…

  3. cine te mai voteaza mai Tariceanu cu tot cu PNL-UL tau ???……ca taranistii o sa ajungeti cu 1%…nu va mai satura D-zeu de comisioane….

  4. Stie cineva cumva cat e tva-ul in Belgia ???

  5. sunt de acord absolut cu Senos cand spune ca NU este vina victimei! am trait 4 ani in FR si stiu ca totul vine de sus in jos, asa merge… si Laurentiu sa nu uitam ca odata au iesit oamenii afara si au facut tot ce ai zis tu acolo, dar li s-a dat la cap, cu minerii, si li s-a dat asa de bine ca si-au invatat oamenii lectia pt cel putin 20 de ani! deci orice ai spune, oamenii (opinia publica) au incercat, daca le dai in cap cu barosu, nu te astepta sa se scoale, sa se stearga de sange si s-o ia de la capat… , eventual sa emigreze in Canada …

  6. si senos inca mai asteptam tehnicile alea de condus defensiv…

  7. Lucian, exista un articol despre TVA din intreaga UE. In Belgia este 21%.

  8. Dane, pe rand:

    – ceea ce se intampla la noi nu tine de un anumit partid, ci de actuala clasa politica, care cuprinde toate partidele. Inelul care „se pupa” inca din perioada comunista, trebuie distrus. Tariceanu? Basescu? X de la partidul Y? Sunt niste simpli orci (fara „p”) angrenati in ostirile tembele (dar puternice!) ale Mordorului. Solutia nu este simpla. Mai intai, trebuie luat inelul. Apoi trebuie apara un Frodo Baggins. Trebuie si un Gandalf. Banuiesc ca ai vazut filmul :mrgreen:

    – cat despre condusul defensiv, in Ianuarie il publicam. Pe bune.

  9. se pare ca fac astia ceva cu taxa…is foarte curios in cat timp o pun in aplicare…

  10. Noi suntem de vina, politicenii mizeaza de fiecare data pe NEPASAREA noastra, de ce n-am iesit sa votam uninominalul ???a fost mura-n gura, si cine a insistat pe tema asta, remember ??
    Avem un Basescu acum, care, cu orice ai spune despre el, isi face treaba, cum poate dar si-o face, nu da dovada de incompetenta crasa cum face guvernul, nu-l doare in „spate” si asa mai departe….
    Dar cand o sa-si dea toata tara seama k ORICE vot e important mai e….

  11. cica UE este de acord cu noua grila de taxa pt prima inmatriculare…deci tot cum vrea vampirul de muiceanu…deci, in bulgaria cu noi la inmatriculat masinile , pt ca nu se va modifica prea mult taxa

  12. Bravo Iulian !!!
    Insa stii ce cred eu ca ne lipseste -comparativ cu prietenii lui Frodo??? SOLIDARITATEA – UNITATEA -PRIETENIA adevarata ,care i-a dus la indeplinirea cu succes a misiunii!
    Intradevar ,nu e usor ,dar nici imposibil. Cu putin (mai mult !!) efort s-ar putea clatina imparatia imbecila (de 2 bani…) a MORDORULUI!Sigur intr-o zi se va intampla si asta !! Si atunci oare nu ne vom intreba de ce am asteptat atata?????????Timpul e scurt, din ce in ce mai scurt…

  13. Se pare ca taxa a fost primita bine de Comisie in proportie de 90%. Urmeaza aplicarea. In loc sa se reduca mai mult taxele la masinile vechi, au preferat sa creasca taxa la cele noi. Incepand cu momentul aplicarii vom avea o taxa legala, dar MARE.

  14. imi poate spune cineva ce este cu taxa pina la urma?Ca nu mai inteleg nimic.Se reduce ramine aceeasi?De ex la un motor 16 ce taxa va fii? Masina are aproape 7 ani.E o nebunie ce se intimpla in tara asta.

  15. Om bun, taxa e clara. Are un calculator oficial, care poate fi accesat pe banda dreapta (ceva mai sus) la rubricuta Utilitare Auto.

    Restul sunt speculatii. Regret ca esti victima teribilismului celor care zic prea usor „am aflat noi din surse sigure”.

    Un lucru e cert, taxa pentru 1,6 litri, 7 ani (probabil Euro3) o sa scada – cred – cu aproximativ 20-25%. NIMENI nu stie cifrele exacte, din formula acceptata de Comisia Europeana.