dec. 202007
 


Din pacate, nu sunt in posesia niciunei fotografii suficient de clare prin care sa pot vedea daca Robert Turcescu are (sau nu) dreptate in legatura cu un detaliu, daca oglinda stanga a masinii ministeriale a fost rupta sau nu in „Cazul Orban”. Dar, cunoscandu-l bine si de mai multi ani, stiu ca nu risc nimic acceptand cu toata increderea observatia sa. Plecand din acest punct – vom face cateva precizari tehnice importante.

In mod cert, masina ministrului, un Audi A6, din 2005, a lovit cu partea dreapta fata un Matiz stationat regulamentar pe marginea drumului. Robert Turcescu a aratat la TV o fotografie clara in care oglinda din stanga masinii lui Orban este rupta. Intrebare: – Care este probabilitatea ca oglinda stanga sa se rupa in urma unui impact pe partea dreapta? Iata cateva constatari tehnice seci:

– 1 – Audi A6 construit dupa anul 2004 a fost testat de Euro NCAP. La impact frontal (foto), masina loveste obstacolul cu jumatatea soferului, un soc mult mai puternic decat cel petrecut in cadul accidentului d-lui Orban. Va rog sa observati in fotografie faptul ca oglinda ramane pe pozitie fara nici o zgarietura.

– 2 – Audi A6 (modelul produs dupa 2004) este una din masinile cel mai putin prietenoase cu pietonii in caz de impact (doar 1 stea). Prin urmare este exclus ca la viteza de 50-55 km/h (cea declarata de dl. Orban) un pieton sa fie „luat pe capota” (exprimarea apartine politistului inregistrat de dispeceratul 112) fara leziuni grave. Prin urmare, lovirea unui pieton cu oglinda retrovizoare stanga este perfect plauzibila. „Plauzibila” si nu „demonstrata” sau „certa”.

– 3 – Avariile aparent mai mici suferite de masina ministrului in urma accidentului, comparativ cu cele din fotografia Euro NCAP (standard 60 km/h pentru impactul frontal), nu exclud posibilitatea ca masina sa fi rulat cu viteza mai mare decat cea regulamentara, dar nici nu pot constitui dovada depasirii acestei limite. Dinamica celor doua impacturi este diferita.


Cam atat. Nu ne intereseaza nici ancheta oficiala si nici jocurile politice. Singura noastra opinie este strict tehnica si sustine detaliul remarcat de Robert Turcescu. De ce s-a rupt oglinda din stanga?

  5 comentarii despre “Cazul Orban – oglinda stanga rupta ?”

 1. opinia mea este ca putea sa acroseze si alte oglinzi ale altor autovehicule. eu asa mi-am rupt oglinda dreapta…dar la mine,s-a intamplat de cateva ori,pana sa cedeze. la audi,poate a crapat de la frig…

 2. a mea este ca un copil al strazii a vrut sa-i stearga oglinda si – din greseala – micutul a rupt-o. :mrgreen: (si marmotaaa???)

  Craciun Fericit!

 3. niste mincinosi si mizerabili cum ar zice Caragiale

 4. STIMATI CETATENI, NU PIERDETI TIMPUL CU POLITICA SI ADEPTII EI, PENTRU CA ESTE NUMAI O DEMAGOGIE IAR ADEPTII, DEMAGOGI.

  NU VA STRESATI CU FOTBALUL,ACESTA ESTE NUMAI BLAT, NIMIC ALTCEVA.

  NU PIERDETI TIMPUL CU RELIGIA
  = CACIALMA

  NU FACETI AFACERI CU GRECII,EVREII SI TIGANII VETI FI INTODEAUNA INSELATI , PENTRU CA SUNT RUDE DE SANGE.

  FERITI-VA DE DOCTORI, POLITIE SI POPA.

 5. LOGICUS, ne-ai ghicit in cafea sau ne-ai dat horoscopul de maine? ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜ฏ