nov. 302007
 

Cursa s-a incheiat, iar „Topul Increderii Romanilor in Marcile Auto” (pe scurt, TIRMA) va prezinta rezultatele finalele ale editiei de iarna 2007-2008 !!! Diferentele fata de editia precedenta nu sunt foarte mari, prezenta si prestatia din cadrul SIAB fiind probabil determinante pentru pozitionarea in Top30.

Aici va prezentam primele 9 pozitii din Top30, adica marcile situate deasupra mediei pietei romanesti. Chiar daca metodologia nu este identica (setarile interfatei de votare au fost mult mai restrictive, „un IP, un vot”) mecanismul de constructie al clasamentului este acelasi cu cel din editia trecuta, detaliile putand fi gasite aici.

Click pentru TOATE CELE 30 DE POZITII ALE TOPULUI
TIRMA editia de iarna 2007-2008.

  7 comentarii despre “Topul Increderii Romanilor in Marcile Auto”

 1. VW mai de incredere decat BMW. Si decat Honda…

  Pe de alta parte, romanii considera mai de incredere Dacia decat Renault :mrgreen: Ciudesnaia !

 2. Intradevar situ ca o multime de oameni prefera vw datorita fiabilitatii dar eu sincer as prefera o skoda sau un subaru! oricum aici depinde si de gusturile fiecaruia si de tipul de masina preferat(eleganta,sport etc..)

 3. Intradevar, inclin si eu sa cred ca oamenii suprapun raspunsurile „cea mai de incredere masina” – cu – „cea in care ma vad la volan”. Sau altfel spus, cred ca acest clasament poate fi numit si „topul usurintei cu care vand brandurile auto”. Adica cel mai usor este sa vinzi in Romania un VW si cel mai greu (iti trebuie vanzator bun) un Ssang Yong.

 4. Este un top pur romanesc. Prima parte spune ca romanii au incredere in masini puternice care practic pe drumurile din romania este complet nesigur sa le folosesti la mai mult de 5-10% din capacitatea lor. BMV, Audi sunt implicate in cele mai urate accidente rutiere. Fordul (aruncat de pe piata in SUA de catre Toyota si Honda) apare in top desi este o curata insulta pentru Toyota si chiar pentru Skoda ,dar romanul prefera „caruta cu motor” daca arata bine si este suficient de ieftina. Mercedes a apus de mult in romania avem mai mult secondhand. VW isi merita locul. Eu sunt detinator de Toyota si pot spune ca este o marca de incredere si o vad printre primele in top. Vor invata si romanii sa aleaga si sa inteleaga ca 1-2 mii de euro in plus le poate salva viata lor sau altora, sau poate au importanta si emisiile CO2 cu sau fara variante hibride, poate doar consumul ii va face pe unii sa se decida.

 5. Lucian B – da este o optiune pur romaneasca. Poate nici atat. Este optiunea cititorilor TotalAuto.ro, in mod evident „subjugati” de legenda germana.

  Urmatorul vot incepe in Februarie si va dura 30 de zile.

 6. Salut Iulian.
  AM vazut k pina la urma noua taxa auto va intra toturi in vigoare de la 1. iulie. Dar seful DAE a spus intr-un comunicat de presa ca persoanele care vor achiziţiona automobile până la data la care va intra în vigoare noua formă a taxei vor plăti taxa de primă înmatriculare în funcţie de vechea grilă de taxare, aflată în vigoare.

  cum vine asta? adica daca eu imi aduc masina acum si o inscriu in iule platesc dupa vechea taxa? sau cum pot ei sa stie cand am adus eu masina?

 7. ovidiu cretu – nu-i asa. cine INMATRICULEAZA (nu cine cumpara..) pana in iulie o face pe vechea taxa.