iun. 282010
 

Ciufulit, in mijloc de drive test Dintotdeauna, Total Auto v-a incurajat sa faceti propriul test auto inainte de cumpararea unei masini noi, chiar daca aveti la dispozitie numeroase teste executate de profesionisti. Din motive (deloc malefice) asupra carora nu vrem sa insistam, niciodata nu puteti fi absolut sigur ca un test de presa contine o opinie echidistanta si nu rezultatul unor aprecieri subiective.

Stiu din experienta ca multe redactii executa teste prin exercitiul unui singur jurnalist. Din aceasta cauza, anumite teste auto sunt subiective. In acest caz, lipsa echidistantei este un output managerial, nicidecum rodul relei credinte. Pledand pro domo, este bine sa stiti ca testele Total Auto cumuleaza impresiile a minimum 2 jurnalisti (femeie + barbat), la care se adauga si cel putin 2 impresii ale unor invitati din afara redactiei. Din pacate, executam foarte rar teste amanuntite din cauza costurilor mari.

Asadar, faceti rezervare, mergeti in showroom, va urcati in masina. Mai departe ce faceti? Dati o tura si va lasati purtat de impresia de moment, cu vanzatorul in dreapta dvs.? La rece, inainte de test, trebuie sa faceti o lista riguroasa pe care sa aplicati calificative, de la insuficient la excelent. Va recomandam cu caldura sa treceti pe fisa dvs urmatoarele puncte:

Inainte de a porni la drum:

– Cat de usor urcati sau iesiti din masina?
– Cat de comode sunt scaunele?
– Cautati si folositi setarile scaunului si al volanului. Parcurgeti integral cursele pe fiecare grad de libertate. Sunteti multumit?
– Imaginati-va in cel mai frecvent drum pe care il faceti. Rememorati obiceiurile personale. Spatiul din jur si spatiile de depozitare sunt convenabile?
– Aveti copii? In functie de varsta lor cercetati accesul la locurile din spate si cercetati bancheta. Sunt conforme cu asteptarile de confort?
– Folositi frecvent portbagajul? Aruncati o privire si in portbagajul noii masini. Incercati sa-i maximizati volumul si observati cat de simpla este aceasta operatiune.

Teste Total Auto

Pe traseu:
– Alegeti traseul in functie de rutele pe care folositi cel mai des masina: in oras, in afara orasului sau pe autostrada.
– Cum raspunde masina la comenzi? Va simtiti sigur pe comenzi?
– Cat de usor parcati si reintrati in trafic? Aveti siguranta in manevrele facute “la milimetru” prin parcare?
– Daca aveti un garaj este important sa va informati daca masina incape si poate fi manevrata convenabil in garaj.

La toate acestea, adaugati toate considerentele si asteptarile dvs personale. Succes!