mart. 112010
 

Dupa un ianuarie dezolant si un februarie amortit, piata auto din Romania da primele semne de viata. Programul Rabla si-a epuizat voucherele puse in joc si – asa cum s-a intamplat asta vara si in Germania – guvernul a decis sa dubleze miza: inca 50.000 de vouchere pentru persoanele fizice.

Primele zile de program Rabla 2010 (a doua jumatate a lui februarie) nu anuntau nimic bun. Comerciantii de masini noi erau neincrezatori in noua formula a programului auto de mediu, deoarece clientii nu apareau. De ce? Pentru ca acestia s-au asezat la cozi lungi pentru a parcurge procedurile dedicate casarii masinilor vechi.

Odata cu inceputul lui martie, a inceput tranzactionarea pretioaselor vauchere, un tichet cu valoarea de 3800 lei putand fi achizitionat la jumatate de pret. Toata lumea este multumita. Vanzatorul de tichet da masina la un pret mai mare decat in piata SH, cumparatorul face profit instantaneu de 1900 lei, ministerul mediului a scos brusc din trafic 50.000 de rable, iar comerciantii au devenit mai atractivi prin deja celebrele oferte „cu TVA si prima de casare incluse”.

Actuala forma a programului Rabla, pentru care banuim ca un numar important de functionari primesc prime datorita succesului, este o idee TotalAuto (link mai jos). Noi am fost primii care am propus public actualul sistem. Fara a avea vreo pretentie paternala, ne bucuram ca aceasta idee a fost aplicata si ne afirmam disponibilitatea de a sprijini si pe viitor, absolut dezinteresat, orice program guvernamental corect.

Ideea propusa de TotalAuto acum un an, pe 17 martie 2009:

 

  •  11 martie 2010
  •  Posted by
  •   Comentariile sunt închise pentru Ideea TotalAuto aduce piata auto la viata
  •   Editoriale
  •