mart. 112010
 

Nissan Juke 2011 Update: 25.10.2010 (articol critic):
JUKE este doar un Nissan Tiida in versiune cross
…………….

Noul crossover Juke este premiera Nissan care ne-a impresionat cel mai mult la editia 80 a motorshow-ului elvetian de la Geneva. Nissan Juke, aduce un suflu nou in segmentul B, propunand ceea ce le lipseste in acest moment clientilor acestei categorii: o combinatie inedita intre forta unui SUV si stilul unei “sportive”, definindu-se explicit drept unul dintre cele mai sprintene crossovere.

Cea mai puternica motorizare va fi cea pe benzina de 1,6 litri, supraalimentat, cu injectie directa, care dezvolta 190 cai-putere si un cuplu maxim pentru care poate fi invidiat si de multe dieseluri: de 240 Nm.

Aceasta versiune va fi disponibila cu tractiunea Nissan ALL-MODE 4×4-i, care aduce o inovatie in segmentul B: distributie automata in proportie de pana la 50:50 a tractiunii intre puntea fata si cea spate, cu redistributie separata intre cele doua roti spate. Avantajul tehnologiei se manifesta prin pastrarea cu usurinta a traiectoriei in viraje, aidoma unui autoturism obisnuit, cu centru de greutate foarte jos.

La Geneva apare si electricul Leaf, modelul Nissan de segment C cu emisii poluante zero. Leaf a fost primul vehicul electric destinat comercializarii pe scara larga si primul dintr-o intreaga gama de vehicule electrice ce va fi dezvoltata de Nissan si de partenerul sau de Alianta, Renault.