oct. 212009
 

infiniti-m-new-ext Ultimele modele Infiniti M sedan 2011 sunt dotate cu un sistem inovator de control al climei, care imita aerul din mediul natural. Ca sursa de inspiratie, Infiniti a ales padurea. Infiniti considera ca, pentru majoritatea oamenilor, aerul de padure este cel mai curat si mai reconfortant. Ca atare, acesta este ideal pentru crearea unei stari generale de bine si pentru reducerea stresului – aspecte cruciale in lumea agitata de astazi –, dar si pentru mentinerea vigilentei soferului.

Denumit pe buna dreptate Forest Air (aer de padure) si prezent la toate noile modele M, in functie de piata, acest sistem evita caracterul artificial al aerului conditionat generat de instalatiile simple de control al climei, adaugand adieri blande, umiditate optima si arome naturale. Toate acestea sunt oferite la temperatura aleasa de ocupantii vehiculului, fara ca in cabina sa patrunda mirosuri neplacute, insecte sau polen.

Rezultatul este cel mai sofisticat sistem de control al climei de care dispune Infiniti in prezent, un sistem considerat de catre inginerii care l-au creat drept cel mai bun din clasa sa in mai multe privinte. Sistemul ofera un aer exceptional de curat si reconfortant in orice conditii de sofaj.

Forest Air este un termen care acopera sase domenii tehnologice, unele noi, altele bazate pe inovatii Infiniti recunoscute, cum ar fi generatorul de ioni Plasmacluster produs de Sharp, acum mai puternic si mai precis ca oricand.

infiniti-m-new
Cel mai recent element la acest model Infiniti M de generatia a treia este difuzorul de arome, care parfumeaza discret aerul care intra prin sistemul de ventilatie cu arome proaspete de padure, alese pentru calitatile lor speciale de a imbunatati experienta de la volan. De exemplu, aroma de frunze este calmanta si reduce oboseala, in timp ce parfumul de lemn al arborelui tropical de camfor de Borneo are de asemenea un efect calmant, dar ajuta si la concentrare, care este importanta in cazul unei masini puternice si dinamice precum noul Infiniti M. Parfumurile alterneaza si sunt utilizate intermitent.

In loc sa sufle aerul direct in fetele ocupantilor vehiculului, noul model M produce o adiere blanda. Aerul emis din orificiile de ventilare de pe tabloul de bord este modulat aleatoriu, astfel incat pare mult mai natural, transformand intregul mediu din cabina intr-un loc mai placut.

Umiditatea joaca un rol important in interiorul mereu proaspat al modelului M. Aparatele de aer conditionat reusesc sa elimine complet umiditatea, facand aerul din interioare foarte uscat. Forest Air lasa o doza confortabila de umiditate in aer, evitand senzatia de uscat, dar fara a permite aburirea geamurilor. Monitorizarea foarte precisa a umiditatii, necesara pentru a obtine acest rezultat, este asigurata de o serie de senzori externi si interni, montati in partea superioara a parbrizului.

Functionarea tuturor acestor elemente depinde de o prima linie de aparare, care impiedica patrunderea aerului neplacut, iar Infiniti M 2011 va dispune de o astfel de linie. Din nou, sistemul se bazeaza foarte mult pe senzori – nu numai pentru a inchide dispozitivul de admisie a aerului in momentul detectarii unui miros neplacut in exterior, ci si pentru a permite evacuarea aerului neplacut din interior, cum ar fi fumul de tigara. Un astfel de control activ inseamna un interior cat mai bogat in oxigen, cu niveluri reduse de CO2.

infiniti-forest-air Patrunderea alergenilor in cabina este impiedicata de catre un nou filtru din sistemul de aer conditionat. Fibrele filtrului sunt impregnate cu polifenol natural din samburi de struguri, care permite o crestere remarcabila a eficientei. De exemplu, efectul alergenilor din polenul de cedru este redus cu 88% fata de un filtru obisnuit.

Al saselea ingredient din Forest Air este generatorul de ioni Plasmacluster al marcii Infiniti, deja cunoscut pe multe piete din lume si disponibil curand pentru prima oara si in vestul Europei. Acum mai precis ca oricand, fluxul de ioni de inalta densitate generat de acesta este capabil sa descompuna mirosurile care intra in tapiteria interioara, reducandu-le la niveluri abia detectabile. In afara acestei functii de dezodorizare imbunatatita, generatorul de ioni Plasmacluster este acum mai eficient si in ceea ce priveste neutralizarea bacteriilor, mucegaiului, virusurilor si alergenilor.

Prin Forest Air, modelele Infiniti M demonstreaza ceea ce Infiniti a crezut dintotdeauna: calitatea aerului este un factor esential pentru a garanta ca soferul ramane destins si vigilent, iar pasagerii se simt confortabil si sunt relaxati.

  1 comentariu despre “Infiniti – sistem inovativ de climatizare”

  1. Este probabil cel mai avansat din lume, insa doar sub aspectul calitatii aerului. Lexus are un sistem matriceal de citire a temperaturii la suprafata pielii (fetei) cu scopul reglarii perfecte a temperaturii.