oct. 042009
 

batmobil-fata Atunci cand vedem in filme realizari de genul automobilului lui Batman suntem tentati sa credem ca au fost folosite trucaje clasice sau digitale si ca un astfel de automobil nu poate fi functional. O astfel de perspectiva a fost suficienta pentru un suedez plin de imaginatie ca sa isi propuna sa demonstreze contrariul si sa isi construiasca propriul Batmobil functional. Nu ii putem spune „tuning” intrucat masina nu pastreaza niciuna din caracteristicile vreunui automobil omologat. Totodata nu ii putem spune nici „model nou”, deoarece teribilul vehicul a fost construit pe o platforma preexistenta.

Lui Leif Garvin i-au trebuit mai mult de 3 ani si jumatate, 20.000 de ore de munca si 1 milion de dolari ca sa transforme un Lincoln Continental 1973 in temutul Batmobil. Priviti fotografiile sau clipul video si va veti putea convinge daca actiunea a reusit.

batmobil-lat batmobil-spate

Vazuta pe strazile din Stockholm, masina nu este doar o simpla replica de tabla a imaginatiei unui regizor, ci este o masina perfect functionala, care beneficiaza in plus si de dotari precum deschidere cu recunoastere vocala, DVD player, ajustarea inaltimii scaunelor sau camere pentru vedere in spate.