sept. 232009
 

vw-scirocco-iphone Cine nu are bani de Scirocco R sa-si cumpere macar un iPhone. Ca sa tina “motorul cald” pentru noua gama R, cei de la Volksvagen au venit cu ideea lansarii unui raliu virtual in care poti pilota un Scirocco R, impotriva altor Scirocco la fel de Rai. Circuitul pe care se desfasoara toata actiunea imita sinuozitatile impadurite de la Nurburgring, iar versiunile disponibile sunt “preparate” ca de concurs.

Jocul e oferit gratuit de iPhone si iPod in magazinele Apple. Competitia e virtuala, dar e facuta ca la carte, avand serii de calificari, o cursa de 24 de ore contra competitorilor virtuali, dar si un multiplayer via Bluetooth. Pilotul poate “conduce” prin touchscreen sau prin butoane.

vw-scirocco-iphone-joc
In viata reala vedeta jocului este Scirocco R, propulsat de un motor de 2 litri, patru cilindri, care genereaza 265 de cai si un cuplu de 350 Nm. In acest fel masina atinge 100 km/h in 6 secunde sau chiar in 5,8 secunde cu transmisie robotizata DSG. Viteza este limitata electronic la 250 km/h.

Tinuta de drum si aderenta pneurilor lui Scirocco R este gestionata de sistemul ACC (Adaptive Chassis Control), dublat de XDS, montat initial pe Golf GTI, care este in esenta un sistem de transmitere incrucisata, intre axe, a cuplului motor la rotile cu aderenta cea mai buna. La exterior, dincolo de designul ucigator al noului Scirocco, detaliile caroseriei au si aspecte practice. Noua masca fata, dominata de luminile tip led, are un trio de guri de aerisire generoase, care “racoresc” atat motorul cat si sistemul de franare de pe fata. Varianta R a lui Scirocco va intra la comercializare in luna octombrie.

Este a doua oara cand Volkswagen apeleaza la jocuri pentru a-si promova un produs. In martie noul Polo a debutat la Salonul Auto Geneva cu jocul “Volkswagen Polo challenge”, ce a atins peste 1,4 milioane de descarcari in prima luna de la lansare.