nov. 142008
 

vibering_1 Accidentele de masina nu reprezinta singurul pericol pe care il poate presupune un automobil. Emisiile motoarelor cu ardere interna sunt si ele nocive, funinginile de la diesel putand cauza cancer. Nici masinile verzi, hibride sau 100% electrice, nu sunt mai prejos.

Silentiozitatea cu care ruleaza aceste masini poate ucide. Daca nu esti atent pe strada, un automobil electric te poate lovi fara avertisment. Nu-l auzi. Situatia devine extrem de grava in cazul persoanelor hipoacuzice sau nevazatoare. Tocmai aceasta situatie ipotetica a condus la imaginarea unui accesoriu auto interesant, care ne avertizeaza despre apropierea unei masini silentioase.

Detaliu sistem Vibering

Conceptul „Vibering”, este capabil sa simta apropierea unei masini hibride. Cand este purtat impreuna cu ceasul inclus in trusa, Vibering poate lansa un mesaj de alerta in acest sens.

Vibering este constituit dintr-o pereche de inele si un ceas de mana. Inelele se poarta cate unul pe fiecare mana si au rolul „urechilor”, fiind receptorii sistemului. Ceasul bratara, identifica sunetul si prezinta informatia celui ce-l poarta, pe un display usor de citit.

Sistemul identifica nu doar apropierea automobilelor, ci si claxoanele acestora. In plus, Vibering recunoaste numele „stapanului” in cazul in care este strigat. Acest accesoriu este destinat in primul rand pietonilor, bolnavi sau cascati, un sistem interesant ce probabil va salva multe vieti.

  1 comentariu despre “Vibering – stapanul inelelor”

  1. e un accesoriu care intradevar va salva vieti felicitari