aug. 242009
 

NmG - No More Gas (Gata Cu Benzina) Daca ati crezut ca Aptera este singura alternativa cool la “devoratorii de benzina”, trebuie sa aflati ca mai exista o ciudatenie, numita NmG. Cele trei trei litere din numele sau, NmG, sunt prescurtarea comprehensibilului “No more Gas” (Gata cu Benzina). Este un vehicul electric mai mic decat Smart, care nu foloseste benzina deloc. Nici un strop. Fiecare „kilometru electric” il costa pe detinator aproximativ 1 eurocent.

nmg-4-pe-un-loc
NmG este o masina cu adevarat mica, atat de mica incat un loc de parcare obisnuit poate gazdui patru astfel de masinute. Nu este o masina pentru calatorii lungi si nici una de familie. NmG are un singur loc, cel al soferului, astfel ca orice combinatie in afara lui “unu solist” nu este posibila. in schimb este o masina perfecta ca sa dai fuga la magazin dupa cumparaturi sau – cel mai important – sa te duci la serviciu.

Energia necesara propulsiei este data de 13 acumulatoare auto clasice, de 12v, autonomia testata fiind intre 50 si 75 km. Viteza maxima pe care o poate atinge este intre 110-120 km/h. Autonomia specificata poate fi atinsa dupa 3 ore de incarcare la 220v (sau 6 ore la 110v), fiind mult peste media zilnica de kilometri parcursi de un sofer amator. Masina poate fi parcata lejer, la fel de lejer precum o motocicleta.

Si daca, asa cum multi sugereaza, companiile petroliere inabusesc informatiile despre masinile electrice, atunci cu siguranta ca raspandirea informatiilor pe internet este modul ideal de contracarare. Traiasca TotalAuto…

Nmg mic ca o motocicleta