aug. 192009
 

lancer-politie M Car Trading, distribuitorul General Mitsubishi Motors pentru Romania impreuna cu Inspectoratul General de Politie al Romaniei, Sectia Politia Autostrazi au incheiat un protocol de cooperare pe 18 august, in urma caruia Politia Autostrazi va testa in urmatoarele doua luni un performant model Mitsubishi Lancer Evolution.

Masina a fost dotata cu toate sistemele specifice masinilor de Politie Rutiera si a fost predata la sediul Politiei Autostrazi de la km 20 de pe Autostrada Soarelui (A2), de catre Mihai Ivanescu, Director General M Car Trading reprezentantului IGPR, Comisarul Sef George Grigore, Seful Sectiei de Politie Autostrazi.

lancer-politie-1
Imediat dupa primirea masini, 4 ofiteri desemnati din echipa de patrulare pentru siguranta in trafic pe Autostrada Soarelui, au fost instruiti printr-un training teoretic si practic. Pentru a se familiariza cu automobilul, multiplul campion de raliuri Titi Aur le-a oferit politistilor o demonstratie. Acesta a pus masina la incercare scotand in evidenta avantajele tractiunii integrale si performantele demne de un automobil de curse.

Mitsubishi Lancer Evolution este cel mai performant model din gama Lancer si cel mai recent dintr-o gama de modele cu pedigree de curse. Mitsubishi a fost si este implicat in lumea sporturilor cu motor, modelul Lancer fiind unul dintre cele mai apreciate masini de raliu si posesorul unui palmares impresionant.

Modelul primit la testare de Politia Rutiera este propulsat de un motor de doi litri turbo ce dezvolta 295 CP, are tractiune integrala si o cutie de viteze manuala cu cinci rapoarte. Viteza maxima este de 247 km/h iar pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h sunt necesare doar 5,4 secunde. Datorita performantelor deosebite, va fi folosita in special in misiunile de urmarire si patrulare pe Autostrada Soarelui.

Mihai Ivanescu, Director General M Car Trading declara: “Speram ca prin implicarea noastra in acest mod putem combate abuzurilor de viteza facute pe autostrazile din Romania iar numarul accidentelor va fi unul mai redus”.

  1 comentariu despre “Politia Autostrazi alearga cu Lancer EVO”

  1. inainte de toate ar trebuii sa invete sa conduca politaii.sa nu se omoare cumva