iun. 022009
 

General Motors a fost un simbol american, asa cum au fost si turnurile gemene de la World Trade Center. Daca turnurile WTC au cazut ca urmare a unui atac terorist, turnul GM s-a prabusit sub propria lacomie. Lacomia este si ea o forma de terorism.

Smecheriile financiare din ultimii 2 ani au subrezit America, iar GM a fost supus principiului vaselor comunicante. Falimentul desfasurat sub protectia celebrului Capitol 11 din Titlul 11 al codului fiscal american, nu inseamna moarte, ci restructurare. Adica GM isi va continua existenta sub alt management si la alta scara, insa ca urmare a interventiei statului si nu a chibzuintei echipei GM.

Nu a existat niciun ochi critic pentru Rick Wagoner (ex-chairman GM) pana la scena avionului personal cu care acesta a venit ca sa ceara bani de la buget. Multi au spus despre acest cadru ca este emblematic pentru falimentul vechiului sistem american.

De asemenea, niciun presedinte american nu a vorbit vreodata despre lacomia din industria auto americana pana la Barack Obama. Acest lucru nu inseamna ca aceasta lacomie nu a existat.

Imaginarea unei paralele cu industria auto romaneasca nu este neaparat SF. Ne aflam intr-o situatie apropiata.

Multi negustori de masini se tanguie ca nu au bani, ca trebuie sa fie sprijiniti de la buget fie cu Programul Rabla, fie cu alte forme de pomana, in timp ce ei nu iau niciun fel de masuri de eficientizare a propriei activitati.

Totul se rezuma la oferte insultatoare pentru public, mai ales pentru cei care si-au cumparat masini inainte de decembrie 2008, care contin discounturi incredibile de 25%-30%… Nu poti sa nu te intrebi cat costa in realitate o masina.

Privind din acest unghi, putem spune (plastic) despre „Romania Auto” ca se afla sub atac terorist si ca arma folosita de atentatori este lacomia.

  3 comentarii despre “Lacomia – o noua forma de terorism mondial”

  1. punct ochit – punct lovit (din plin) … ๐Ÿ˜‰

  2. … iar treaba cu cat costa cu adevarat un produs (masina, …) in capitalism e mai bine sa nu te atingi de ea, ca mai degraba scapa Bin Laden decat tu … (daca tot vb de teroristi ๐Ÿ˜‰ )

  3. Nu-i un punct ochit. Nu am facut „sapaturi” ca sa constat cele scrise. Este o nedumerire absolut publica.