apr. 062009
 


De-a lungul a 18 luni de zile, in statiunea franceza Perros-Guirec s-a petrecut un fenomen misterios. 75 de proprietari de automobile Renault au reclamat ruperea cablului ABS in timpul noptii.

Cele 75 de cabluri aveau urme clare de distrugere intentionata, orice cauze de natura tehnica (cabluri defecte, uzura prematura, etc) fiind excluse de anchetatori.

La un moment dat, Renault a ajuns la concluzia ca este vorba despre un sabotaj executat de un dement, deoarece dintre toate masinile aflate in statiunea Perros-Guirec, doar modelele Renault au suferit astfel de atacuri. Este vorba despre 3 modele anume, ale caror nume au ramas secrete.

Pentru elucidarea acestui mister, primaria Perros-Guirec a cerut sprijinul jandarmeriei franceze. Jandarmii au organizat panda, iar in acest week-end sabotorul a fost identificat prin fotografiere.

Dupa 18 luni de suspans, oficialii au descoperit ca vinovatul este… un jder. Unul sau mai multi.

Pasiunea subita a jderilor pentru cablul ABS de la Renault nu a putut fi explicata, insa – indiferent de aceasta – povestea poate deveni o anecdota auto de referinta.

Intreaga presa franceza a scris despre aceasta intamplare. Toate articolele aparute au continut identic si citeaza AFP. Hmmm…

Nu avem nicio certitudine, insa redactia noastra nu scoate din calcul posibilitatea ca intreaga poveste a „jderului sabotor” sa fie instrumentul unei promotii virale, imaginate fie de Renault, fie de primaria statiunii balneare Perros-Guirec.

Este doar o banuiala, fapt pentru care va cerem scuze anticipat, daca timpul va demonstra ca aceasta banuiala nu are temei.

  1 comentariu despre “Renault – probleme cu franele in Perros-Guirec”