mart. 162009
 


Odata cu lansarea Mercedes Clasa E Coupe, constructorul german a anuntat un nou record pentru coeficientul aerodinamic de rezistenta la inaintare a a caroseriei, cu o valoare Cx de 0,24.

Fostul record era detinut de caroseria modelului Toyota Prius, cu un Cx de 0,25.

Datorita acestei caroserii exceptionale, dar si noilor motoare in 4 cilindri, noua Clasa E inregistreaza scaderi importante ale consumului de carburant. Concret, noul diesel E 250 CDI BlueEFFICIENCY Coupe consuma doar 5,3 l/100 km (139 g/km de CO2).

  4 comentarii despre “Cx record pentru Clasa E Coupe”

  1. Nu stiu cat de important e Cx-ul unei caroserii. Stiu ca o masina sport lansata in anul 1990, Opel Calibra are un Cx de 0,26, lucru care nu o impiedica sa consume destul de mult carburant, asa ca e mai mult de reclama…

  2. Intr-adevar, la viteze mici Cx-ul este nesemnificativ pentru consum. La viteze mari, de peste 140 km/h Cx face legea la consum. Consumul creste cu patratul vitezei.

  3. din nou un lucru care nu prea e util romanului … tin minte anul trecut cand am facut vreo 3000 de km in tara intr-o excursie si cred ca am depasit cei 140 km/h cred ca in total pe vreo 5 km …

  4. Daca nu suporti aerul conditionat, este suficient sa deschizi un geam si s-a dus Cx-ul…