feb. 092009
 


Italia a adoptat cel mai spectaculos program de tip „Rabla”. Cetatenii italieni care isi caseaza masina veche pot obtine o prima de pana la 3000 € in cazul achizitiei unei masini noi. Programul a intrat in vigoare de astazi si este valabil pana la sfarsitul anului.

Daca un italian isi caseaza masina mai veche de 10 ani, poate beneficia de o prima de 1500 € la cumpararea unei masini Euro 4 sau Euro 5. In cazul in care cetateanul opteaza pentru o masina propulsata pe baza de gaz (CNG sau LPG) sau pe baza de hidrogen, prima creste la 3000 €.

Programe asemanatoare de desfasoara in Franta si Germania, pentru incurajarea casarii masinilor mai vechi de 10 ani si inlocuirea acestora cu masini noi. In Franta prima de casare este de 1000 €, in timp ce in Germania prima este de 2500 €.

  5 comentarii despre “Programul „Rabla” a demarat si in Italia”

  1. Ce-ar fi sa analizam riscurile de a se acorda acesti bani cash?

    Oare nu cumva ar fi si oameni care ar prefera sa renunte la achizitionarea unei alte masini?Poate omu are deja 2 si la una poate si vrea sa renunte.

  2. Scopul declarat al programului in toate tarile este acela de a revigora vanzarile de masini noi, nu casarile in sine.

    Ai masina si o folosesti? Hai sa-ti iei una mai putin poluanta. Este adevarat, exista o anumita doza de ipocrizie de marketing, insa nu vad nimic malefic… Este un program care functioneaza.

    Din pacate, prima de casare este prea mica in Romania si nu cred ca se va intampla mare lucru cu acest program. La fel se intampla si in Franta. Succesul cel mare este in Germania, unde prima de casare este de 2500 euro.

    Iti reamintesc ca anul trecut, fara sa fie criza, nu s-au consumat toate locurile din programul din Romania. In 2009 pot aparea rezultate, doar daca prima va fi insotita de o reducere de pret SUBSTANTIALA din partea vanzatorului.

  3. Daca se dadeau banii astia si asa putini la oameni fara sa fie nevoiti sa-si cumpere masini noi,mult mai multi romani ar fi dus masini la casat.Printre ei m-as fi numarat si eu.Asa am dat-o altcuiva si inca mai polueaza.

    Eu oricum nu mi-as fi luat o masina noua,si nici cel la care am vandut-o nu avea posibilitati de una noua.

  4. Sunt absolut sigur ca daca cineva iti ofera 2x pentru un lucru care valoreaza 1x, vei vinde instantaneu. Eun unul te cred, nu trebuie sa ma convingi ๐Ÿ˜€

    Acest tip de program se refera doar la incurajarea vanzarilor de masini noi.