feb. 062009
 


Povestea inceputa in 1990 continua. A treia generatie Clio va prezenta la Geneva un facelift interesant, numit „faza 2”. Noul Clio atrage atentia atat prin modificarile aduse caroseriei, cat si prin upgrade-ul tehnologic vizibil la interior.

Cei de la Renault numesc Clio „benchmark al clasei”, iar aceasta afirmatie are acoperire. Clio III a fost deschizator de drum pentru pseudoclasa „hatch de 4 metri”, segment in care Renault a fost urmat de absolut toti producatorii auto, in frunte cu Peugeot, Fiat sau Opel.

Fiecare model nou aparut in acest segment a fost ceva mai spatios si ceva mai bine desenat decat concurenta aflata deja in piata, iar acest proces a condus automat la nevoia unui face-lift Clio III in 2009.

Clio III faza 2 pe scurt:

redevine „hatch-ul de 4 metri” cu cel mai spatios interior, fapt care i-a adus in 2006 titlul de Masina Anului in Europa.

adopta la exterior, in partea din fata, liniile dinamice ale noului Megane.

este adusa la viata o noua generatie a versiunii GT, cu aspect sportiv si care ofera o placere deosebita a sofatului (aprecierea apartine producatorului, noi ne vom pronunta dupa drive-test).

aduce un element tehnologic absolut nou, numit Carminat Tom Tom, primul sistem de navigatie GPS complet integrat in bordul unei masini din aceasta clasa. Sistemul este usor de updatat din Internet, contine informatii legate de trafic (inclusiv limite de viteza) si va fi pus in oferta la un pret sub 500 €

Noul Clio III va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva, intre 5 si 15 martie 2009.

  1 comentariu despre “Geneva 2009 – Clio III faza 2”