dec. 052008
 


„Renault este prezent în România pe termen lung ÅŸi continuăm să investim. Proiectul Titu este confirmat, lucrările avansează conform planului ÅŸi vom realiza aici tot ceea ce am anunÅ£at” – a declarat Marc-Henri Ambroise, Director Dezvoltare Inginerie Renault.

Centrul Tehnic Titu

Instalat pe o fostă bază militară aeriană de 330 ha, la jumătatea distanţei între Piteşti şi Bucureşti, Centrul Tehnic Titu va avea ca misiune realizarea unei părţi din testele de vehicule şi organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Parte integrantă a Renault Technologie Roumanie şi a centrului de inginerie al Grupului Renault din România, Titu vine în completarea centrelor de la Aubevoye şi Lardy (Franţa).

Centrul Titu va cuprinde bancuri de încercări, destinate vehiculelor întregi şi componentelor. Ele vor permite recrearea unor condiţii de funcţionare extreme: rezistenţa la frig, simulator de expunere la soare, cabină de ploaie etc.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor sunt prevăzute nouă tipuri de piste, cu o lungime totală de 30 de km. Inelul de viteză, pistele deformate, zona de proiecţie sub caroserie sau zonele de apă vor reproduce condiţiile de rulare ale maşinilor.

Centrul va fi completat cu un laborator de analiză a materialelor.

  2 comentarii despre “Lucrarile la Centrul Tehnic Titu continua”

  1. Ce se realizeaza la TITU este un lucru foarte bun,asa percep lucrurile mai toti locuitori orasului TITU . Dar se pune problema locurilor de munca la Centrul Tehnic Titu,cate locuri de munca poate sa asigure,care sant conditile pt angajare,conditiile salariale,si in ultimul rand o intrebare , veti nevoie numai de specialisti in domeniu, sau si de personal necalificat…… cu stima si respect,Angel

  2. Din discutiile purtate cu cei de la RTR, am inteles ca va fi un centru international de „creiere”.

    Evident, un astfel de centru va avea nevoie si de personal necalificat, insa numarul de angajati nu cred ca va fi extrem de numeros…